8 Mart 2026
2.4 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELEDİRNE BELEDİYESİ KİRACILARINDAN 3 AY KİRA ALMAYACAK

EDİRNE BELEDİYESİ KİRACILARINDAN 3 AY KİRA ALMAYACAK

-

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda faaliyetlerini tamamen durduran belediye kiracılarından 3 ay boyunca kira alınmayacağını açıkladı. Başkan Gürkan, faaliyetlerini kısmen durduran ya da devam eden belediye kiracılarından ise yine 3 ay boyunca kiralarında yüzde 75 oranında indirim yapılması için Belediye Meclisi’ni 25 Aralık Cuma günü olağanüstü meclis toplantısına çağırdı.
 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında pandemi nedeniyle faaliyeti tamamen durdurulan belediye kiracılarından üç ay boyunca kira almayacaklarını açıkladı.

Gürkan, Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda faaliyetlerini tamamen durduran belediye kiracılarından 3 ay boyunca kira alınmayacağını; faaliyetlerini kısmen durduran ya da devam eden belediye kiracılarından ise 3 ay boyunca kiralarında yüzde 75 oranında indirim yapmak istediklerini belirtti.

Gürkan,  “Hem işyerlerini kapatılması nedeniyle maaş alamayanlara vermek istediğimiz destek hem de Belediye kiracıları için düşündüğümüz bu düzenlemeye sanıyorum Belediye Meclisi’mizin değerli üyeleri de olumlu yaklaşacaklardır” şeklinde konuştu.

 

Edirne Belediyesi tarafından pandemi döneminde uygulamaya alınan, “EDİRNE İMECE” platformuna da değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşları bu uygulama üzerinden yardımda bulunmaya bir kez daha davet etti.

Gürkan, “Bildiğiniz gibi bağışçılar ile ihtiyaç sahiplerini telefonlarına indirilen Edirne İMECE isimli aplikasyon uygulamasıyla bir araya getiriyoruz. İMECE’ye her türlü bağışı yapabiliyorsunuz. Gıda, giysi, bebek maması ve bezi, sokak hayvanları için gıda bağışı yapabiliyorsunuz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız var. İşyerlerinin kapatılması nedeniyle maaş alamayan kardeşlerimizin sizlerin gıda, bebek bezi, maması gibi desteklerine ihtiyacı var. Edirne halkı yardımseverdir, kara gün dostudur. Bu nedenle tüm Edirne Halkı’nı Edirne İMECE’ye destek olmaya davet ediyorum” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side