6 Mart 2026
10.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELEDİRNE BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

EDİRNE BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

-

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Disk Genel-İş Sendikası ile 3 bin 250 lira + 2 bayram ikramiyesi+1 Mayıs ikramiyesi+2 tane 15’er günlük ikramiye ve 40 saat üzeri fazla mesai üzerinden toplu sözleşme imzaladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yaşamını emek mücadelesi ile geçirmiş olan bir belediye başkanı olarak, emeğin ve emekçinin her zaman yanında oldum; olmaya da devam edeceğim” dedi.
 

Edirne Belediyesi ile Disk Genel-İş Sendikası, belediyede çalışan işçilerin maaşları ve sosyal hakları konusunda anlaşma sağlayarak, toplu sözleşme imzaladı. Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen imza törenine Disk Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ile SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz da katıldı.

 

Başkan Gürkan, yaşamını emek mücadelesi ile geçirmiş bir belediye başkanı olarak, emekçilerin her zaman yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

 

Gürkan, “Bugün yaptığımız toplu sözleşme ile yılbaşından önce mali haklar konusunda mutabık  kalmıştık. Bugün sosyal haklar ve çalışma saatleri gibi haklar konusunu da bitirdik ve Disk Genel İş ile toplu sözleşme imzaladık. Öncelikle tüm emekçi arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun. Edirne Belediyesi’nde 30 Haziran 2020 tarihini baz alarak, yani o günden bu yana toplu sözleşmemiz geçerli. Bu arada geçen zamandaki haklarını da ilave haklar olarak vermek kaydıyla en düşük net maaş 3 bin 250 TL olarak, yaklaşık eskisine göre yüzde 22 oranında bir artış oranıyla imza attık. Edirne Belediyesi’nde bekar, çocuğu olmayan bir çalışanımız asgari 3 bin 250 TL net maaş alacak. Asgari ücretin epey üzerinde. Genel Başkanımız asgari ücretin 3 bin 100 olmasını öngörmüştü, biz onun 150 lira daha üzerine çıkarak 3 bin 250 TL maaş ile 2 bayram ikramiyesi, 1 Mayıs ikramiyesi, 2 tane 15’er günlük ikramiye ve 40 saat üzeri fazla mesai veriyoruz. Eskiden 45 saat olan çalışma süresini de 40 saatte düşürdük. Oradan arkadaşlarımızın hafta da 5, ayda da 20 saatlik ek avantajları oldu. Tabi ki çocuk yardımı, öğrenci yardımı da düzenlendi. Hepimiz halktan topladığımız paralarla aldığımız maaşların karşılığını vereceğiz, alın terimizi akıtacağız. Alın terimizin karşılığını alacağız ama yaptığımız işin de hakkını vererek, bu halka olan borcumuzu ödeyerek yapacağız. Bu ay Ocak ayı maaşlarını önümüzdeki hafta içerisinde zamlı olarak ödemiş olacağız” dedi.

 

Disk Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen de, Başkan Gürkan’ın belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek taşın altına elini koyduğunu söyledi.

 

 

SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, uyuşmazlıkla sonuçlanan sözleşme olmadığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side