CHP Edirne İl Kongresi’nde konuşan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, partililere birlik ve dayanışma çağrısı yaptı. Gencan, “Kırgınlık yok, küskünlük yok. Hep beraberiz. Edirne burada, buradan yükseleceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Kongresi, kentte yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede kürsüye çıkan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, yaptığı konuşmada birlik ve mücadele vurgusu yaptı.
Gencan, partililere seslenerek, “Kırgınlık yok, küskünlük yok. Hep beraberiz. Edirne burada, buradan yükseleceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasına parti içi tartışmalara değinerek başlayan Gencan, “Burada konuşan tüm kıymetli büyüklerim, meslektaşım, yol arkadaşlarım ne söylediyse, ne eleştirdiyse, hepsi bu partinin iyi olması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması içindir. Hepsi başımızın üstüne” dedi.
Parti içi eleştirilerin ayrışma değil, güçlenme aracı olması gerektiğini belirten Gencan, “Biz Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir zaman susmadık, susmayacağız da. Salonlarda toplandığımızda birbirimizi eleştireceğiz, hatta tartışacağız ama asla birbirimize küsmeyeceğiz” diye konuştu.
Edirne’nin birliğine dikkat çeken Gencan, tüm ilçelere selam göndererek, “Keşanıyla, Eneziyle, İpsalasıyla, Uzunköprüsüyle, Süloğluyla, tüm beldelerimiz, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımızla çok güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
Gencan, konuşmasında ayrıca partinin üst düzey yöneticilerine ve tutuklu siyasetçilere destek mesajı verdi. “Cesaretimizden tek bir adım geri atmadık, atmayacağız. Şu anda bizim için bedel ödeyenler, Ekrem Başkan ve tüm siyasi tutsaklar için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Kongrede ayrıca CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da söz alarak, partide birlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti.














