17 Aralık 2025
3.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELİRAN KARPUZU DİLİM DİLİM SATILIYOR

İRAN KARPUZU DİLİM DİLİM SATILIYOR

-

Yaz mevsiminin habercisi karpuz, sofralardaki yerini almaya başladı. Yerli karpuzdan önce satışa sunulan İran karpuzu, fiyatının pahalı olmasından dolayı vatandaşlar tarafından dilim olarak tercih ediliyor.
 

Yerli karpuzdan önce satışa sunulan İran karpuzu, fiyatıyla cep yakıyor. Kilosu 8 lira olan ortalama 10 kilogram ağırlığındaki bir karpuz için 70-80 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Fiyatı pahalı olunca vatandaşlar da genellikle tane yerine dilimle almayı tercih ediyor.

İran karpuzu satışı yapan Hüseyin Sarıkaya, yerli karpuzun piyasaya çıkmasıyla fiyatların düşeceğini söyledi.

Sarıkaya,  “Karpuzlar, İran karpuzu. Kilosu 8 lira. Talep yok insanlara pahalı geliyor. Soran çok ama alan çok az. Bir karpuzun ağırlığı 8-10 kilogram geliyor. Yani 60-70 lirayı buluyor. İnsanlar genelde dilim ve ufak karpuz istiyorlar. Yani 3-4 kilogramlık karpuz istiyorlar. 150 civarında arabada karpuz var. Hava sıcak olursa biraz daha talep olur. Ama bu havalarda zorlanırız. Karpuz fiyatları bizim ülkemizde çıkınca düşer. Adana, Antalya’da çıkınca biraz daha düşer. Şu an Türkiye’de satılan karpuzların tamamı İran’dan gelenlerdir” dedi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side