23 Aralık 2025
5.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELKARAAĞAÇ’TA KUYULAR KURUDU

KARAAĞAÇ’TA KUYULAR KURUDU

-

Edirne’nin Karaağaç mahallesinde yer altı sularının tükenmesi nedeniyle kuyular kurudu. Üreticiler, susuzluğun nedenini taşkınları önlemek amacıyla yapılan Kanal Edirne’ye bağlıyor. İki yıldır yaz aylarında aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen Karaağaçlı üreticiler, “böyle giderse birkaç yıl içinde çiftçilik kalmaz” diyor.
 

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde üretici susuzluk sorunu yaşıyor. Kurak geçen kışın ardından bölgede yer altı sularının tükenmesi nedeniyle kuyular kurumaya başladı. Hal böyle olunca da üretici tarlada ekili ürününü sulama sıkıntısı çekiyor.

Karaağaçlı Üretici Özer Salman, özellikle bu yıl sulamada büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, taşkınları önlemek amacıyla yapılan kanalın yer altı sularını çektiğini, bu nedenle de mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Salman, “Kuraklık nedeniyle suyumuz tamamen bitti. 300 metre ileride nehrimiz var ve bu nehir boşu boşuna akıyor. Su çekmeye çalışıyoruz ve bunun içinde ekstra maliyet yapıyoruz. Çok zor durumdayız, yetkililerden yardım bekliyoruz. Kanal açıldığından beri yer altı sularını bulamıyoruz ve çok mağduruz. Kanal tüm suyu çekti ve azalttı. Bizim görüşümüze göre kanal şişirilirse bu sudan bizde faydalanabiliriz. Kanal yapılana kadar hiç su sıkıntısı çekmemiştik. Böyle giderse hiçbir sebze ekemeyiz” dedi.

Bir diğer üretici Ali Gezer ise son yıllarda bu aylarda susuzluk sorunu yaşadıklarını belirterek, “Böyle giderse Karaağaç'ta 5 yıl içerisinde çiftçilik kalmaz.” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side