5 Mart 2026
9.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELKAVACIK KÖYLÜLERİ KARMA OSB PROJESİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

KAVACIK KÖYLÜLERİ KARMA OSB PROJESİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

-

Uzunköprü ilçesinin Kavacık Köyü’nde kurulması planlanan karma OSB projesine karşı köylüler basın açıklaması yaparak projenin iptalini istedi. Kavacık Köylüleri adına davacı Mehmet Günay, tarım topraklarına zarar verecek projeden derhal vazgeçilmesini istedi. Davacı Vekili Avukat Bülent Kaçar da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Edirne Valiliğinden Yürütmeyi Durdurma Kararını uygulamasını istedi.
 

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Kavacık Köyü’nde kurulması planlanan karma Organize Sanayi Bölgesine karşı köylülerin mücadelesi sürüyor.

  Kavacık köyü meydanında bir araya gelen köy sakinleri projenin bir kez daha iptalini istedi. Kavacık Köylüleri adına basın açıklaması yapan davacı Mehmet Günay, üç ayrı bilirkişi raporu ve iki ayrı yürütmeyi durdurma kararına rağmen köylerine ısrarla karma Organize Sanayi Bölgesi kurulmak istendiğini belirterek, hazine arazisinin Kavacık köyüne geri verilmesini talep etti.

 Günay, “260 dönümlük DSİ ormanını ve kadim köy otlakiyemiz olan ve Karma OSB yönetimince Milli Emlak'tan çok ucuza satın alınan iki adet Hazine arazimiz Kavacık köyüne acilen geri verilmelidir.

Bilimsel bilirkişi raporlarına saygı göstermeyip, bizlerin itirazlarına Çalılık burası deyip değersizleştirmek isteyenlere hem Edirne İdare Mahkemesi hem  İstanbul Bölge İdare Mahkemesi şimdi de Danıştay Altıncı Dairesi tarafından gereken hukuk dersi ayrıntılı verilmiştir.

Halka rağmen, bilime rağmen, tarım topraklarına zarar verecek şekilde, ısrarla köyümüzün dibine, kadim hazine arazimize kurulmak istenen karma organize sanayi bölgesi projesinden daha fazla kamu zararı oluşturmadan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

 

Davacı Vekili Avukat Bülent Kaçar ise Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne İl Özel İdaresi ve Uzunköprü Belediyesi tarafından Kavacık köyünde kurulmak istenen Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için üst ölçekli planlarda yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay 6.Dairesinde açtıkları davada Yürütmenin Durdurulmasına karar verildiğini anımsattı.

Kaçar, “Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne İl Özel İdaresi ve Uzunköprü Belediyesi tarafından Kavacık köyünde halka rağmen kurulmak istenen Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için üst ölçekli planlarda yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay 6.Dairesinde açtığımız davada Yürütmenin Durdurulmasına karar verilmiştir.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kavacık köylülerinin haklı itirazlarını bu güne kadar hiç dikkate almadı. Yüzlerce Kavacık köylüsü neden köylerine, göletlerine, meraya, tarım alanlarına, DSİ ormanına, cevizliklerine, tümülüslerine bitişik Organize Sanayi Bölgesi kurulamayacağını anlatan gerekçeli yazılı itirazlarda bulundular. Ancak halka hizmet için görev yapması beklenilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kavacık köylülerinin bu haklı itirazlarını görmezden gelmiştir” dedi.

 

Avukat Kaçar, karma OSB projesinin iptal edilmesini istediklerini belirterek, “Davacı müvekkil adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ve Edirne Valiliğinden Yürütmeyi Durdurma Kararının ivedilikle uygulanmasını, bilime aykırılığı üç ayrı Bilirkişi Raporu ve iki ayrı Yürütmenin Durdurulması kararı ile hukuka aykırı olduğuna Danıştay 6.Dairesince ve Edirne İdare Mahkemesince hükmedilmiş olan Uzunköprü Karma OSB projesinin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz.

  Karma OSB kurulmak istenen tarım arazilerini OSB Alanı ilan eden plan değişikliklerinin açıkça hukuka aykırılığı hüküm altına alındığı için hukukun üstünlüğü ilkesi gereği Uzunköprü Karma OSB yönetimini bilime ve hukuka, mahkeme kararlarına saygı çerçevesinde Karma OSB projesini Kavacık köyüne kurma ısrarından vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side