Keşan Belediyesi bünyesinde kurulan istihdam ofisi, iş arayanlar ile işverenleri buluşturacak. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bir hafta içinde 4 vatandaşın istihdam ofisi aracılığı ile işe girdiğini söyledi.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun talimatıyla oluşturulan ve iş arayanlar ile işverenleri buluşturacak olan Keşan Belediyesi İstihdam Ofisi’nin basına tanıtımı yapıldı.
Başkan Helvacıoğlu, yeni dönemde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek, açtıkları istihdam ofisiyle de iş arayanlarla iş verenleri bir araya getireceklerini söyledi.
Helvacıoğlu, “ Keşan Belediyesi’nde ilk defa böyle bir ofis açılıyor. Keşan Belediyesi olarak iş arayanlar ile işverenleri bu projede buluşturacağız. İstihdama katkı sunmak için iş arayanlar ile işverenleri hem ofis ortamında hem de dijital bir platformda buluşturacağız.” dedi.
Başkan Helvacıoğlu, açılan ofis aracılığıyla bir hafta içinde 4 vatandaşın işe girdiğini söyledi.
Helvacıoğlu, “Derdimiz işsizlik değil, mesleksizlik. Her işi yaparım dönemi bitti. Projemiz hem iş arayanlara hem de işverenlere hizmet verecek. Keşan işgücü piyasasında iş arayanlara ve işverenlere aynı anda hizmet vermiş olacağız. Sanayi sitemize, fabrikalara, bakıcı arayanlara hem part time hem de tam zamanlı personel bulmak için destek olacağız.
Malkara’daki OSB ile de Hayrabolu’daki OSB veya başka şehirlerimizde de personel arayan işletmelerimizi de bize başvuran, iş arayan vatandaşımızla buluşturacağız. Bu projenin hayata geçmesinde emekleri olan başta Belediye Başkan Yardımcım Tahir Özçınar, meclis üyelerimize ve tüm ekibime teşekkür ederim. 1 hafta içerisinde 4 vatandaşımız ofisimiz aracılığı ile işe girdi. Biz İŞKUR’un işini yapmıyoruz. Sadece yardımcı oluyoruz. İŞKUR, oda, borsa ve esnaf odalarımız ile beraber adımlar atacağız. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Bu proje ile iş arayanlara bilgi, beceri ve yetkinliklerine uygun iş bulma fırsatı sağlarken, bir yandan da personel arayan işletme ve firmalarımıza da eleman bulma sürecinde destek vermiş olacağız” dedi.














