20 Aralık 2025
4.2 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELKÜÇÜK ZEYNEP TOPRAĞA VERİLDİ

KÜÇÜK ZEYNEP TOPRAĞA VERİLDİ

-

Kırklareli’nde metruk binada ölü bulunan küçük kızın cenazesi, Kırklareli Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından ailesince alındı.
 

Esin'in duvak örtülü naaşı, ilk olarak evinin önüne getirilerek helallik istendi. Cenaze daha sonra Sultan Reyhani Camisine getirildi.

Acılı anne Elif ve baba Sezer Esin çifti rahatsızlıkları nedeniyle törene katılamadı.

Vali Osman Bilgin, burada yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu belirterek, kendisinin de bu yaşlarda bir kız çocuğunun olduğunu hatırlattı.

“Keşke böyle bir acıyla burada olmasaydık” diyen Bilgin, acılı aileyi bundan sonra yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın dua okumasının ardından, ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından vatandaşlar “idam istiyoruz” şeklinde slogan attı.

Törene AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP KırklareliMilletvekilleri Türabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Öte yandan Valilik tarafından 11 yaşındaki Zeynep Esin için mevlit okutuldu.

Sultan Reyhani Camisi'nde düzenlenen programda müezzin ve imamlar tarafından kaside okundu, dualar edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, vaazında, Zeynep Esin için herkesin dua etmesi gerektiğini söyledi. 

Kırklareli halkının bugün birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu belirten Demirtaş, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kılınan yatsı namazının ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Esin ailesinin evini ziyaret etti. 

Vali Bilgin, babaanne Semra Esin'e taziyelerini iletti. Her zaman ailenin yanında olacaklarını ifade eden Bilgin, bu tür olayları nefretle kınadıklarını dile getirdi. 

Öte yandan Kırklareli Belediyesi'nce “Zeynep için susuyoruz” yürüyüşü düzenlendi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanında, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu öncülüğünde toplanan vatandaşlar, cenaze evine kadar yürüdü.

Kesimoğlu ile eşi Sibel Kesimoğlu, Esin ailesine başsağlığı diledi. 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side