Edirne’de faaliyet gösteren özel okul, elektrikli ısıtıcılarla eğitim öğretime devam ediyor. Okulun kurucusu Murat Er, bina sahibi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un binanın doğalgazını açtırmadığını öne sürerek, okulu elektrikli ısıtıcılarla ısıtmaya çalıştıklarını söyledi. Er, bina sahibi ile ilgili gerekli yasal süreci başlattıklarını açıkladı.
Edirne’de bir süre önce eğitim öğretime başlayan özel okulda bina sahibinin doğalgazı açtırmaması üzerine elektrik ısıtıcılar kullanılıyor. Okulun kurucusu Murat Er, düzenlediği basın toplantısında 96 öğretmen ve 600 öğrenci ile Edirne’de eğitim öğretime devam ettiklerini söyleyerek, bina sahibi ile yaşadıkları sorunları kamuoyu ile paylaştı.
Er, 14 yıldır eğitim sektörünün içinde olduğunu belirterek, okul binasının bulunduğu yerin daha önce metruk halde olduğunu, yaklaşık 3 milyon lira harcama yaparak, Edirne’ye okul kazandırdıklarını söyledi.
Okulun yer sahibinin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt olduğunu belirten Er, kiraladıkların yerin yola tecavüzlü bir yer olduğunu öğrendiklerini ve bu nedenle ruhsat almada büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, konunun yargı sürecinde olduğunu ifade etti.
Er, “Bir müteahhitle anlaştık, binanın yapılması için 3 milyon lira tadilat bedeli çıktı. Günün birinde belediye geldi binamızı mühürledi. Gidip belediyeden tadilat ruhsatı almamız gerekiyormuş. Projemizi götürdük, ruhsatı bize veremeyeceklerini söylediler. Çünkü binanın 30-40 cm’lik kısmı yola tecavüzlü. Yani belediyenin yoluna tecavüz etmiş bir bina. Bu defa belediye ile mücadele içindeyiz. En sonunda olay yargıya intikal etti, yargı süresince okulun devam etmesine belediye başkanı izin verdi.
Bina sahibiyle sorunlarımız devam etti. Haziran’da bitirmemiz gereken bina var. Bina sahibi burası yola tecavüzlü olduğunu bile bile bize kiraya veriyor. Ayıplı binayı bize kiraya veriyor. Biz içine 3 milyon lira harcama yaparak tadilat yaptırdık” dedi.
Okulun şu anda elektrikli ısıcılarla ve klimalarla ısındığını belirten Er, okulun doğalgaz bağlantısı olmasına rağmen bina sahibi Zıpkınkurt’un doğalgazın açılmasına izin vermediğini öne sürdü.
Er, “ Şu anda okulumuzda elektrikli ısıtıcılarla ısınıyoruz. Sebebi bina sahibi bizim doğalgazımızı açtırmadı. Sınıflar, koridorlar her yer elektrikli ısıtıcılarla ısınıyor. Veli bize çocuğunu emanet ediyor, biz o çocuğu burada üşütmeyiz. Yüz bin lira harcadık, bütün okulu klimalarla ısıtıcılarla döşedik.
Biz nitelikli dolandırıcılık ve hak gaspından dolayı davalarımızı da dün itibariyle açtık. Doğalgaz okul üzerine ama bir bina eğer yeni ise ilk defa doğalgaz bağlatılacaksa bina sahibinin izni gerekli.
Sınıflarda şu anda hem klima hem elektrikli ısıtıcı var. Bu çevreler bu çocuklara bu işkenceyi yapmaya kalkıştılar ama biz buna müsaade etmeyiz, belki normalin beş katı maliyetle ama ısınmayı sağlıyoruz.” dedi.














