Edirne Şoförler Odası Başkanı Erbey Kılıç, İstanbul’da metrobüs şoförüne yapılan saldırıyı kınadı. Kılıç, yolculuk esnasında vatandaşların şoförle tartışmaya girmesini engellemek için toplu ulaşım araçlarında güvenlik kabini önerisini gündeme getirdi.
İstanbul Kadıköy'de bu sabah meydana gelen trafik kazasında yoldan çıkan metrobüs, önce karşı yönden gelen iki katlı belediye otobüsüne, ardından da diğer araçlara çarptı. Metrobüs, çarptığı araçlardan 4'ünü de altına aldı. 11 kişinin yaralandığı korkunç kazanın bir yolcunun şemsiye ile şoförün kafasına vurması sonucu aracın kontrolden çıkarak meydana geldiği belirtildi.
Edirne Şoförler ev Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, yaşanan olaya tepki göstererek, “metrobüs şoförüne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum” dedi. Yolculuk esnasında şoförle tartışmaya girilmemesi gerektiğini belirten Kılıç, toplu ulaşım araçlarına güvenlik kabini konulabileceğini, böylece bu tür saldırıların önüne geçilebileceğini ifade etti.















