16 Aralık 2025
0.9 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELYAŞAM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

YAŞAM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

-

Çocukların kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kendini geliştirebileceği, tiyatro, bale, masa tenisi ve müzik kursu gibi birçok alanda eğitim alabileceği Edirne Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 


Çocukların çeşitli konularda eğitim alabileceği Yaşam Merkezi çocukların hizmetine sunuldu.


Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce hazırlanan Yaşam Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin ayrıcalıklı bir gün yaşadığını söyledi.


Bugüne kadar Edirne’ye birçok tesis kazandırdıklarını anlatan Gürkan, şunları kaydetti



Bunlar elbette güzel şeyler ve keyifli işlerdi. Bugünkü bambaşka. Geleceğimizin teminatı olan, zamanı geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet edeceğimiz ve bu Cumhuriyeti yaşatacak, yükseltecek, ilelebet payidar kılacak olan çocuklarımızın gelecek güvencesine kavuşacakları bir mekan. Merkez biraz küçük; ama biliyoruz ki mekanların küçüklüğü gönüllerin büyüklüğüyle, hoşgörüsüyle kapatılabilecek bir eksikliktir. Bu anlamda burayı Edirne'de bir ilk olarak, bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. İnanıyorum ki burada çocuklarımızdan gelen talepler bizi çok kısa bir süre sonra daha büyük bir alana, daha büyük bir mekan arayışına, belki de birden fazla mahallede bu tür yaşam merkezlerini açmaya zorlayacaktır. Bundan kıvanç duyacağımızı ifade etmek isterim. Çocuklarımız için bugüne kadar elimizden gelen hemen hemen her şeyi yapmaya çalıştık. Yeter mi? Yetmez. Tamam mı? Elbette değil. Çünkü dünya o kadar gelişiyor ve değişiyor ki biz evlatlarımızı kendi kendileriyle rekabet edecekleri bir ortamda değil, dünyayla rekabet edebilecekleri koşulları oluşturmak zorundayız” dedi.



Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri,  Cumhuriyet Kadınları Derneği Yöneticileri, Emek Pazarı Kadınları Derneği Yöneticileri, Muhtarlar, STK ve Oda yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.



Tüm çocukların ücretsiz olarak yararlanabileceği Yaşam Merkezi’nde; Satranç, Drama-Tiyatro Atölyesi, Dart, Masa Tenisi, Resim Atölyesi, Anne-Çocuk Atölyesi, Resim Atölyesi, Müzik Atölyesi ile içinde bilgisayarların da bulunacağı kütüphane yer alacak.


Gürkan, ayrıca 29 Ekim'de Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Eğitim Müzesi ve Parkı'nın açılışını yapacaklarını müjdeledi. Konuşmaların ardından Gürkan ve beraberindekiler Yaşam Merkezi'ni gezerek; atölyeler hakkında bilgi aldı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side