Edirne’de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı, yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte bugün en yoğun günlerinden birini yaşadı.
Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar Ulus Pazarı’na akın etti. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve ‘sosyete pazarı’ olarak bilinen Ulus Pazarı’nda adım atacak yer kalmazken; esnafın da yüzü güldü.
Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, yaz tatilinin sona ermesinin pazara olumlu olarak yansıdığını ifade etti.
Atkoşan, “Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Vatandaşlar artık tatillerini bitirip Edirne’ye geri döndü. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarımızda büyük bir yoğunluk var. Bu da son derece memnuniyet verici. Yaz sezonunun da sona ermesiyle birlikte yazlık ürünlerde çok ciddi indirimler var. Esnaflarımız ellerinde kalan ürünleri bir sonraki sezona bırakmamak adına oldukça uygun fiyatlardan satıyor. Bu durum da vatandaşlara son derece olumlu bir şekilde yansıyor. Bunun da etkisiyle pazarımızda çok güzel bir hareketlilik var. Aynı zamanda pazarımızda kırtasiye ürünleri de bulunuyor. Bu ürünlerimize de yoğun bir ilgi var.” dedi.
Atkoşan, sınır kapılarındaki gurbetçi yoğunluğunun Ulus Pazarı’na gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısında ciddi bir azalmaya neden olduğunu da belirtti.
Atkoşan, “Bu hafta yerli müşterilerimizin sayısı çok daha fazla. Sınır kapılarındaki gurbetçi yoğunluğunun Bulgar turistlerin pazarımıza gelişlerinde bir olumsuz etkisi oluyor. 2 hafta içerisinde sınır kapılarındaki yoğunluk da yerini sakinliğe bırakacaktır. Sınır kapısı eski sakin günlerine döndükten sonra Bulgar müşterilerimiz de pazarımıza gelip alışverişlerini yapacaklardır diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.















