29 Aralık 2025
2.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYILBAŞI ALIŞVERİŞİNİ EDİRNE'DE YAPAN BULGARİSTAN VATANDAŞLARI SINIR KAPILARINDA YOĞUNLUK OLUŞTURDU

YILBAŞI ALIŞVERİŞİNİ EDİRNE’DE YAPAN BULGARİSTAN VATANDAŞLARI SINIR KAPILARINDA YOĞUNLUK OLUŞTURDU

-

Türkiye’deki ürün çeşitliliği ve fiyat avantajı nedeniyle Bulgaristan vatandaşlarının bu yıl da alışveriş tercihini Edirne’den yana kullandı. Yılbaşı alışverişi için Edirne’yi tercih eden Bulgaristan vatandaşları, dönüş yolunda sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

Komşu ülke Bulgaristan’dan yılbaşı öncesi Edirne’ye gelen çok sayıda turist, yeni yıl alışverişlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönmeye başladı. Alışveriş hareketliliğiyle günlerdir canlılık yaşanan kentte, dönüşlerin artmasıyla Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan’ın Haskovo ilinde bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluştu.

Edirne’de alışveriş yapan Hasan Şen, “Alışverişimizi yaptık, biraz kalabalık var. Sanırım yılbaşı yoğunluğundan kaynaklanıyor. Normalde bu kadar yoğun olmuyor. Yılbaşını ailemizle geçireceğiz” dedi.

Bulgaristan’ın Haskovo kentinde yaşayan Samet Seyit ise, “Yılbaşı için Edirne’de alışveriş yaptık. Sandalye, mutfak masası gibi ürünler aldık. Türkiye’yi alışverişte tercih ediyoruz. Bulgaristan’da bayram olduğu için herkes tatilde. Sınır kapılarında da yoğunluk var, sıramızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side