Rotalarını Marmara Denizi’ne çeviren balıkçılar, Marmara’da bol bol karides yakalıyor.
Denizlerde av sezonunun başlamasıyla Tekirdağ’dan İstanbul Boğazı’nı geçerek Karadeniz’e ulaşan Tekirdağlı balıkçılar, 2 aylık palamut avcılığından sonra rotalarını bu sefer de Marmara Denizi’ne çevirdi. Tekneler, Marmara Denizi’nde karides avcılığı yapıyor. Tekneleri karidesle dolu bir şekilde dönen balıkçılar, temizledikleri karidesleri kasalarla vatandaşların hizmetine sunuyor.
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Marmara Denizi’nde karidesin oldukça bol olduğunu ifade etti.
Pehlivanoğlu, “Bu sene Süleymanpaşa’da olan balıkçı arkadaşlarımız, faaliyetlerini Karadeniz’de sürdürdüler. Allah bin bereket versin bu sene Karadeniz çok bereketli geçti. Kasım sonuna kadar palamudun devam edeceğimi düşünüyoruz. Fakat biz, sezonumuzu şu anda dönüş yaptığımız Tekirdağ’da sürdürüyoruz. Faaliyetimizi karides avcılığı ile devam ettiriyoruz. Karidesin de bu sene inşallah bereketli geçeceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız taze ve uygun balık yemeye devam edecekler inşallah” dedi.














