28 Mart 2024
23.2 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNE1216 DEPREMZEDE EDİRNE’YE GELDİ

1216 DEPREMZEDE EDİRNE’YE GELDİ

-

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, bin 216 depremzedenin Edirne’ye geldiğini açıkladı. Aksal, yakınlarının yanında kalanların yanı sıra birçok depremzedenin otellerde ve KYK yurtlarında ağırlandığını ifade etti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından bölgeye giderek çeşitli çalışmalar yapan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, bugün Edirne’de basın toplantısı düzenleyerek deprem bölgesindeki gözlemleri hakkında bilgiler verdi. İlk andan itibaren devlet-millet kenetlenmesinin sağlandığının altını çizen Aksal, yaptıkları yardımlar nedeniyle Edirnelilere de teşekkür etti.

Aksal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Depremin olduğu ilk andan itibaren hepimiz sahadayız. Edirneli hemşerilerim başta olmak üzere birlik beraberlik içerisinde yardıma koşan olan vatandaşlarımıza buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın afeti diyoruz. Dünyada eşi benzeri olmamış bir deprem felaketi yaşadık. Dünya tarihinde aynı gün içinde 7,5’in üzerinde iki tane büyük deprem yaşayan başka bir ülke yok. Şiddet olarak da dünyada yaşanan en büyük depremlerden bir tanesini yaşadık. Kayıplarımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan sabırlar diliyorum. Türk milleti her zaman olduğu gibi zor zamanlarda yine kenetlenmesini biliyor. Birlik beraberlik içinde depremin olduğu ilk andan beri devlet, millet, STK’lar el ele bir mücadele veriyor. Deprem bölgesini ziyaret ettim. Hatay’da diğer illere göre daha fazla yıkım gerçekleşti. Adana’da enkaz kaldırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yaşanan felaketten sonra tüm değerlendirmeler yapılacak. Şimdi gün enkazı kaldırma günü. Hala enkaz altında kurtarmalar gerçekleştiriliyor. İnşallah bu deprem kurtarma çalışmaları devam edecek. Herkes çok çalışıyor. Edirne’mizden de AFAD ekipleri ve kurtarma ekipleri bölgeye gitti. Onlarla sürekli iletişim halinde kaldık. İnanın çok zor şartlarda bir canı daha nasıl kurtarırız diye mücadele ediyorlar. Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de seferberlik vardı. Edirne’nin en ücra köşesinde Lalapaşa’nın, Süloğlu’nun köylerinde insanlar birlik beraberlik içinde yardıma koştu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlar ve Milletvekillerinin ilk andan itibaren sahada olduğunu belirten Aksal, “Giden canları geri getirmemiz mümkün değil ama onun haricindeki bütün yaralar sarılacak.” ifadelerini kullandı.
Aksal, “Bildiğiniz gibi Valimiz önce Elbistan’daydı, şimdi Hatay’a görevlendirildi. Yine diğer illerdeki valilerimiz çeşitli illere görevlendirildi. Devletimiz tüm gücüyle, tüm imkânlarıyla birlik beraberlik içerisinde bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Felaket çok büyük. Bu zor günlerinde üstesinden geleceğiz. Umutsuzluğa kapılmamak her zaman umudumuzu korumamız gerek. Hiç şüphesiz ki giden canları geri getirmemiz mümkün değil ama onun haricinde bütün yaralar sarılacaktır. Hatay’daki TOKİ konutlarında hiçbir hasar mevcut değil. Vatandaşlar sağlam raporu alarak konutlara tekrar yerleştirildi. Cumhurbaşkanımız ilk günden beri sahada. Deprem bölgesindeki bütün illeri ziyaret etti. Biz milletvekilleri olarak ilk günden beri sahadayız. Yine bakanlarımız biliyorsunuz sahadalar. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ama tabii ki her zaman en büyük fedakârlığı yapan, en büyük desteği veren bizim vatandaşlarımız. Edirne’den bölgeye tırlar, arkası arkasına geldi. Hala ihtiyaç var. İhtiyaçlar bitmiyor. Yardımlara devam edelim. Ama tabii ki artık yardımın boyutu değişti. Daha çok gönderilecek yardımların kuru gıda türünde olması, dayanıklı gıdalar türünde olması çok önemli. Özellikle Antakya çok hasar görmüş. Antakya’da tarihi eser anlamında da hiçbir şey kalmamış. Şehrin de çok büyük bir kısmı üzülerek söylüyorum yıkılmış. Ama çok hızlı bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın eliyle imar çalışmalarına başlıyoruz. Bütün planlamalar yapıldı. İnşallah TOKİ eliyle de Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bir yıl içinde biz konutlarımızı yapacağız. Sosyal medyada bazı insanlar yıpratıcı açıklamalar yapıyor. Gerçekten zaman onun zaman değil. Bu millet feraset sahibi. Kimin çalıştığını, kimin onun yanında olduğunu, kimin bu zor günlerde fitne fesat peşinde olduğunu gayet iyi biliyor.” şeklinde konuştu.
Aksal, şu ana kadar bin 216 depremzedenin Edirne’ye geldiğini de açıkladı.
Aksal, “Depremzedelerden Edirne’ye gelen var. Ailesi burada olanlar ve akrabaları olup gelenler var. Gelen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza kayıt yaptırıyorlar. Akrabalarının yanına gelip kayıt yaptırmayanlar da var. Edirne’de şu an resmi olarak bin 216 depremzede var. Çoğu otellerde kalıyor. Kredi yurtlar kurumunda da kalanlar var. Edirne’de depremzedeler için planlamalar yapılıyor. Kapılarını depremzedelere açan ailelere de teşekkür ediyorum.” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side