9 Şubat 2025
-1.3 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEBALKANLI: MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ OLMAK SUÇ DEĞİL, ONURDUR!

BALKANLI: MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ OLMAK SUÇ DEĞİL, ONURDUR!

-

5 teğmen ile 3 komutanının Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, “Mustafa Kemal’in askerleri olmak, bu vatanın teminatı olmaktır! Cumhuriyet’e ve onun kurucusuna bağlı olmak bir suç değil, aksine en büyük onurdur!” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 5 teğmen ile 3 komutanının Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Balkanlı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, tarih boyunca vatanına ve milletine sadakatle bağlı, disiplinli ve ilkeli duruşuyla dünyada saygın bir ordu olmuştur. Ancak son dönemde yaşanan gelişmeler, ordumuzun temel değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dair ciddi endişeleri beraberinde getirmektedir. Harbiye mezuniyet töreninde, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek Atatürk’e ve Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlılıklarını ifade eden pırıl pırıl 5 genç teğmenimiz ile 3 komutanın disiplin gerekçesiyle ihraç edilmesi, kabul edilemez bir hukuk garabetidir! Türk ordusu, Atatürk ilke ve devrimleri temelinde şekillenmiş, Cumhuriyet’in savunucusu olarak görev yapmıştır. ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ olmak, bu vatanın teminatı olmaktır! Cumhuriyet’e ve onun kurucusuna bağlı olmak bir suç değil, aksine en büyük onurdur! CHP olarak, bu hukuksuzluğun karşısında durmaya ve Cumhuriyet’in temel değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Bu kararı alanlar bilmelidir ki, Mustafa Kemal’in askerleri bu topraklarda hiçbir zaman tükenmeyecek!”


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side