19 Mayıs 2024
12.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİKOÇ 21 LİRA, DANA 19,5 LİRA

KOÇ 21 LİRA, DANA 19,5 LİRA

-

Edirne’de kurbanlık baskül fiyatları belli oldu. Buna göre Koç 21 lira, dana ise 19,5 lira olarak belirlendi.
 

Edirne’de kurbanlık baskül fiyatları belirlendi. 1, 2, 3, 4 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde Teknik ihtisas Komisyonu toplanarak bu yıl uygulanacak canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Buna göre küçükbaşta koç 21 lira, Keçi 15 lira, büyükbaşta ise Dana 19 lira 50 kuruş, İnek ise 15 lira olarak belirlendi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz başkanlığında toplanan komisyonda Edirne Ziraat Odası Genel Sekreteri Şükrü TOPARLAK, Edirne Belediye Başkanlığını Temsilen Soyuhan BARLAS, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Temsilcisi Abdullah DÖKMECİ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyesi Kadir İRİŞ, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı İsmail KASAP, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürü Serhat DAYIOGLU, Edirne DOamızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi Durgut TOSUN, Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Temsilen Salim GENÇALP, Edirne Ticaret Borsası Veteriner Hekimi Kamil URAN hazır bulundu.

 Ziraat Odası Meclis salonunda yapılan toplantıda önceki yıllarda belirlenen fiyat tarifeleri, Ticaret Borsası günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme yetiştirilme unsurları ile günlük piyasa göz önüne alınarak ileri sürülen görüş ve öneriler sonucu baskül fiyatları küçükbaşta koç 21 lira, Keçi 15 lira, büyükbaşta ise Dana 19 lira 50 kuruş, İnek ise 15 lira olarak belirlendi.

   Komisyonda alınan kararla gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyecek. Ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış olan raporda gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verilecek.

 Ayrıca büyükbaş hayvanlar için, kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları,  küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi bulunacak. İl dışından gelmesi halinde ise yurt içi veteriner sevk raporu gerekecek. 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side