İl genel meclisinde Ukrayna gezisine yer verildi. Ukrayna’daki ayçiçeği üretimini araştıran Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Tuncay Aytın, ayçiçeği üretiminde dünya birincisi olan Ukrayna’nın iklim koşullarının bunda önemli rol oynadığını söyledi.
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Bütçe görüşmeleri nedeniyle bir ay sürecek olan toplantıların bugünkü oturumunda Ukrayna’na gezisine yer verildi.
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 20-25 Ekim tarihleri arasında meclis üyelerinin katılımıyla yaptıkları Ukrayna gezisinin çok faydalı olduğunu söyledi.
Daha sonra Tarım ve Hayvancılık ile Turizm komisyonunun Ukrayna’nın ayçiçeği üretimi ve turistik değerleri konusundaki raporları sunuldu.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Tuncay Aytın, ülkemizde ayçiçeği üretiminin yeterli olmadığından ithalat yapılan ülkelerin başında gelen Ukrayna’nın ayçiçeği üretiminde dünya birincisi olduğunu, bunda da en önemli faktörün iklim koşulları olduğunu söyledi..
Turizm Komisyonu Başkanı Erol Açık ise Ukrayna’nın turistik değerleri konusundaki raporunda ülkeyi Türkiye’nin 90’lı yıllarına andıran görüntü ile karşı karşıya kalındığını ifade etti.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı da olan Erol Açık, anız yangınları sonucu toprağa ormanlara büyük zarar verildiğini, bu nedenle anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.













