MHP İl Başkanı Hakan Özkan, ayçiçeği ön alım fiyatının beklenenin altında bir fiyat olduğunu söyledi. Özkan, “üretici ton başına 2 bin lira gibi bir fiyat bekliyordu” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Özkan, ayçiçeğinde açıklanan ön alım fiyatının beklenenin altında bir fiyat olduğunu söyledi. Üreticinin girdi fiyatlarında yüzde 30'luk artış yaşandığı bir dönemde ayçiçeğinde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 5'lik fiyat artışının doğru olmadığını söyleyen Özkan; “Gıda güvenliği olmayan bir ülkenin milli güvenliği olmaz. O nedenle gıda güvenliğimizin sağlanması için üreticimizin desteklenmesi lazım. Türk çiftçisine sahip çıkalım” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Özkan, partinin Belediye Meclis Üyesi Nevzat Gürkaynak ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği ön alım fiyatını değerlendirdi. Özkan, fiyatın beklenenin altında olduğunu belirterek, üreticinin ithalat silahıyla tehdit edildiğini dile getirdi. Ayçiçeğinde üreticinin beklediği fiyatların oluşmadığını söyleyen İl Başkanı Özkan, girdi maliyetlerine dikkat çekerek, “üretici ton başına 2 bin lira fiyat bekliyordu” dedi.
MHP İl Başkanı Hakan Özkan, Ayçiçeği'ne yıllardır verilen 40 kuruşluk primin arttırılması, en az 60 kuruş olması gerektiğini söyledi.















