5 Mayıs 2024
11.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMCHP LİDERİ ÖZEL: ANNELER ACIDAN DEĞİL, SEVİNÇTEN GÖZYAŞI DÖKTÜ

CHP LİDERİ ÖZEL: ANNELER ACIDAN DEĞİL, SEVİNÇTEN GÖZYAŞI DÖKTÜ

-

Çorlu Tren Kazası davasını mahkeme salonunda takip eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Halktan, milletten güçlü kimse yoktur. Bundan sonra biz birlikte durdukça, birlikte mücadele ettikçe kötülük geri adım atmaya, mahkum olmaya ve kaybetmeye devam edecek.” dedi.


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davanın duruşması bugün görüldü. 9 sanığa 8 ile 17 yıl arasında hapis cezası verilen duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün bu anneler ilk defa acıdan değil, sevinçten gözyaşı döktüler.” dedi.

Özel açıklamasında, “Halktan, milletten güçlü kimse yoktur. Bundan sonra biz birlikte durdukça, birlikte mücadele ettikçe kötülük geri adım atmaya, mahkum olmaya ve kaybetmeye devam edecek” dedi.
Özel açıklamasının devamında, “Bundan sonra hepimize düşen bir şey var. Kim hak arıyorsa yanında olalım, arkasında olalım. Soma’ysa Soma, Çorlu’ysa Çorlu, İliç’se İliç. Evladını orada bırakmış bu gencecik anneler, mücadelelerine omuz verenler sayesinde bu gece rahat uyuyacaklar. İlk kez acıdan değil, sevinçten gözyaşı döktü bu anneler. Bu başarı, dayanışma gösterenlerindir. Bundan sonra hep beraber olacağız. Hep birlikte duracağız, hep birlikte yürüyeceğiz. Birleşe birleşe biz kazanacağız. Halk kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side