Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı aylık ve yıllık enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon son 20 yılın en yüksek rakamına ulaşarak yüzde 61,14 olarak gerçekleşti. Trakya bölgesinde ise rakam biraz daha yükselerek yüzde 62,77 oldu. Açıklanan rakamlara göre bölgemizde fiyatı en çok artan ürün kadın ceketi, en çok düşüş gösteren ürün ise kabak olurken, Türkiye genelinde ise fiyatı en çok artan ürün motorin oldu. Enflasyon rakamları çarşı pazara bakın nasıl yansıdı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre Mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %5,46 değişim gösterdi. TÜFE’nin bir önceki yıla göre değişim oranı ise %61,14 olarak gerçekleşti.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesinin baz alındığı istatistiklerde ise yıllık enflasyon yüzde 62,77 olarak belirlendi.
Trakya Bölgesinde Mart ayında fiyatı en çok artan ürünler; kadın ceketi, Motorin ve Karnabahar olurken, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise Kabak, kadın kazağı ve Domates oldu. TÜFE’de Türkiye geneline bakıldığında Mart ayında fiyatı en çok artan ürünler; Motorin, Benzin ve Kömür, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler ise Kabak, Domates ve Elektrik ücreti oldu.
Çarşı pazarda ise fiyatlar cep yakmaya devam ediyor. Edirne’de merkez pazaryerinde kurulan Pazartesi pazarında Patlıcan 25 lira, domates 20 lira, kabak 15 lira, patates 10 lira, kıvırcık marul tane 15 liradan satışa sunuluyor.
Peki, fiyatlar düşer mi? Esnaflar, yerli ürünlerin çıkması halinde fiyatların biraz düşebileceğini söylüyor.
Vatandaşlar ise fiyatların sürekli artmasından dolayı tepkili.
Bazı vatandaşlar yemeklerde kullanmak için fiyatı yarı yarıya düşük olan ezik domates almak durumunda kaldıklarını söyledi.














