21 Eylül 2024
16 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMHURMA FİYATLARI CEP YAKIYOR

HURMA FİYATLARI CEP YAKIYOR

-

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmesi hurma çeşitleri, tezgahları süslüyor. Ancak fiyatları ise cep yakıyor. Geçtiğimiz seneye göre fiyatları yüzde 50’nin üzerinde artan hurma çeşitlerinde vatandaşlar genellikle fiyatı en uygun olanı tercih ediyor.

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, tezgahları süslüyor. Ramazan’a sayılı günler kala, hurma satışları az da olsa hareketlenmeye başladı.
Selimiye Arastası’ndan uzun yıllardan beri hurma satışı yapan esnaf Cuma Karahan, fiyatların çeşitlere göre farklılık gösterdiğini, ancak genel olarak hurma fiyatlarının yüzde 50’nin üzerinde arttığını açıkladı.
Karahan, “1986 yılından bu yana hurma işi yapıyorum. Bu sene biraz fiyatlardan dolayı fazla çeşit getiremedik. Ramazan öncesi satışlar başladı. Kimisi fiyatlar daha da artacak diye daha önceden alıyor kimisi de hazırlık yapıyor. Hurma her zamanki gibi satışları devam ediyor. Fiyatlar bu sene biraz yüksek. Kudüs Hurmasının kilosu 140 lira, Medine 130 lira, İran 40 lira, Tunus 35 lira, Cezayir 30 lira. Her sene fiyatlarda artış oluyor. Bu sene özellikle yüzde yüze yakın zam geldi. Geçen sene 80 liraya sattığımız Medine hurması bu sene 130-140 lira oldu. Kudüs hurması geçen sene 90 liraydı bu sene 140 lira oldu. Kilo ile alan vatandaşlar var. En çok Medine hurması tercih ediliyor” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side