27 Temmuz 2024
21.4 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMİYİ PARTİ’DE YUMRUK YUMRUĞA KAVGA

İYİ PARTİ’DE YUMRUK YUMRUĞA KAVGA

-

İYİ Parti Edirne İl Yöneticilerinin, Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı parti binasına çağırarak darp ettikleri iddia edildi. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığından olayla ilgili yapılan basın açıklamasında ise; İl Başkanı Ekrem Demir ve Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Akalın’ın herhangi bir darp girişiminin olmadığı ifade edildi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Akalın ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Aldeniz’in, İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı parti binasında darp ettikleri iddia edildi. İddiaya göre; İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, parti yöneticileri tarafından telefonla aranıp il başkanlığı binasına çağırıldı. Başkan Kaya ve sekreter Ferhat Turan partiye gidince; il yöneticileri tarafından darp edildi. Yaralanan Kaya ve Turan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Olayla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Necamettin Attay, Zafer Kaya’nın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığından olayla ilgili yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:
“Bu süreç bir süredir parti politikalarından savrulmuş kişilerin tek elden yönetilerek gerek sosyal medya gerek basın yolu ile il başkanımıza ve yönetimimize asılsız iddialar oluşmuştur. Bugün il binasına gelen Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ve 6 kişi, İl Başkanı ile görüşmek istedi. İl yöneticisi Tarık Aldeniz sadece 2 kişinin Başkanla görüşebileceğini söylemesi üzerine ilçe merkezine yönlendirdi. Başkan ile görüşen Kaya ve yanındaki Ferhat Turan’ın görüşme çıkışında Tarık Aldeniz’e hakaret ve küfür etmesi üzerine; 3 kişi arasında bir arbede yaşanmıştır. Bunun üzerine yere düşen Zafer Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın ve İl Başkanı Ekrem Demir tarafından yerden kaldırılmıştır. Bu sırada ilçe binasında olanlar, kapıları tekmeleyerek kırma girişiminde bulunmuştur. İl Başkanı tarafından ambulans çağrılarak, Parti binasından aşağı kadar indirilmiştir. Bazı medya organlarında ve savruk meclis üyeleri tarafından farklı algı yaratılarak İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olaya dahil edilmek istenmiştir. Gönderdiğimiz fotoğrafta İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı, yaralanan Zafer Kaya’ya yardım ettikleri görülüyor. Bu konu yargıya taşındığı için ilerleyen zamanlarda detaylı açıklama yapılacaktır.”

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side