29 Mart 2024
12.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMMETEOROLOJİ’DEN TOZ TAŞINIMI UYARISI!

METEOROLOJİ’DEN TOZ TAŞINIMI UYARISI!

-

Meteoroloji Marmara bölgesi için toz taşınımı uyarısında bulundu. Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte Edirne’de de özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Marmara Bölgesi’nde toz taşınımı bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Perşembe ve 1 Nisan Cuma günlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinde
toz taşınımı bekleniyor. Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte bölgemizde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
Öte yandan yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya Bölgesinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. İki gün etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side