27 Temmuz 2024
23.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMTÜRK MUTFAĞI HAFTASI KEŞAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KEŞAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Keşan’da etkinlik düzenlendi.

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Edirne Valiliği’nin destekleriyle, Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi ve Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen Keşan etkinlikleri bugün başladı. Keşan İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte; yöresel ürünler yemek yarışması yapıldı.  Etkinlikte konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne’nin mutfak zenginliğine dikkat çekti.
Helvacıoğlu, “Edirne’miz, Balkanlardan en çok göç alan yer. Haliyle bir Balkan zenginliği de var. Tava ciğerimiz, badem ezmemiz var. Tarhana çorbamız, böreklerimiz, tatlılarımız, peynirlerimiz var. Keşan ise bu zenginlikten en fazla faydalanmış yer. Mesela coğrafi işaretli ‘Satır Et’imiz dillere destan. Mesela 1965’ten beri diktiğimiz coğrafi işaret almış Siğilli Bamyamızın eşi benzeri yok. Yine işaret almış İpsala Pirinci’miz aynı şekilde. Ciğer sarmamız bir efsane. Mahmutköy kuru fasulyemiz var. Mecidiye kavunumuz var. Çamlıca bodur elmamız var. Çeşitli otlardan yapılan böreklerden tutun da turşulara sarmalara kadar zengin bir mutfak kültürümüz var. Bugün adını sayamadığım birçok tadımız bu etkinliğimizde var. Gastronomi haritamızı çıkarmalıyız. Yöresel tariflerimizi kayda geçirmeliyiz. Yemeklerimizi özellikle sosyal medya ve basınımızla tanıtmalıyız. Satır et ve ciğer sarmamızı daha fazla duyurmalıyız. Coğrafi işaretli ürünlerimizi öne çıkarmalıyız. Yiyeceklerimize ilişkin festivaller düzenlemeliyiz. Gıda işletmelerimizde yöresel yemeklerimizi öne çıkarmalıyız. Kadın kooperatiflerimiz gözbebeğimiz. Onlara destekledik, desteği artırmalıyız. Yani özetle, geçit konumuna bulunan Keşan’ımızın başlı başına yemekle, gastronomiyle zenginleşmesi kaçınılmazdır.” dedi.



Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side