27 Temmuz 2024
23.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMYENİLENEN KUMDERE İÇME SUYU TESİSİ’NDEN KEŞAN’A SU VERİLDİ

YENİLENEN KUMDERE İÇME SUYU TESİSİ’NDEN KEŞAN’A SU VERİLDİ

-

Keşan Belediyesi tarafından yenilenen Kumdere İçme Suyu Tesisleri’nden ilçeye su verildi.

Keşan Belediyesi tarafından yenilenen Kumdere İçme Suyu Tesisi’nin açılışı bugün yapıldı. Tesisin açılışı için düzenlenen törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı ve Nuran Uslu, Belediye Meclis Üyeleri, Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, Kumdere köyü Muhtarı Ahmet Gülen, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Helvacıoğlu, “Biliyorsunuz ki; önemli bir su sorunu ile karşı karşıya kalmıştık. Bunun için bir önlem almalıydık. Yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırım ile Keşan’ımızın su geleceğini güvenliğe aldık. Alternatif bir kaynak olarak tasarlanan Kumdere Tesisleri’mizde; 8 yeni içme suyu kuyusu, 5 km’lik enerji nakil hattı, 9 km’lik içme suyu terfi hattı, 3 adet son sistem trafo, 2 adet enerji kabini, 4 adet jeneratör, skada otomasyon sistemi ve 4 adet terfi merkezi kurduk. Bu yatırım ile Keşan’ın öngörülen nüfus büyümesi paralelinde 25 yıllık su ihtiyacımızın temin edildiğini söyleyebiliriz. Ancak bu su tasarrufu yapmayacağız demek değil. Bu büyük çalışma ile şuan 15 kuyuya ulaştık. 140 metre derinlikten 30 km mesafeden musluklara su getiriyoruz.” dedi.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından akıllı telefon üzerindeki uygulamadan Kumdere İçme Suyu Tesisi çalıştırılarak Keşan’a su verildi.



Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side