3 Ekim 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEMECLİS ÜYELERİ, DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

MECLİS ÜYELERİ, DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere afet bölgesine giden Edirne İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Üstün ve Tamer Karadağ, bölgede yaşadıklarını anlattı.


Edirne İl Genel Meclisi Mart Ayı olağan toplantıları 1’inci oturumu bugün gerçekleştirildi. Mehmet Geçmiş başkanlığında yapılan toplantıda; Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere afet bölgesine giden Meclis Üyeleri Mustafa Üstün ve Tamer Karadağ, bölgede yaşadıklarını meclis üyeleriyle paylaştı.

Afet bölgesinde oldukça üzücü bir manzarayla karşılaştıklarını belirten Mustafa Üstün, yaşadıklarını ‘trajedi’ olarak tanımladı.

Üstün, “Büyük bir trajedi. Ben 1999 depreminde de çalışmalara katılmak üzere bölgeye gitmiştim. Burası, 1999 depreminden çok farklıydı çünkü çok büyük bir coğrafya etkilendi. Yaklaşık 13 milyonun üzerinde insanın yaşadığı bir coğrafyada deprem oldu. Tabi depremler Dünya tarihi var olduğundan beri devam ediyor ve edecek. Depremlere karşı önlem almamız lazım. 1999 yılında biz bu acıyı iliklerimize kadar yaşamıştık. O günden bugüne kadar çok bir şeyi değiştiremedik. Keşke tüm binalar, TOKİ’ler gibi yapılsaydı. Camları kırılmayan binalar gördük; ama çok sayıda yıkılan binalar da gördük. Sarılarak hayatını kaybeden aileler gördük. 10 yaşındaki bir kız çocuğunu babasından ayırmakta zorluk çektik. Çok büyük trajedi. İnşallah Allah bir daha bu topluma böyle bir trajedi yaşatmaz. İnşallah böyle bir felaketle bir daha karşılaşmayız. Deprem bölgesinde yaşıyoruz; depremle yaşamayı öğrenmemiz lazım. Depreme uygun yapılar yapmamız lazım. Ulus olarak elimizden geleni yapmamız lazım. İnsan anlatmak için çok kelime bulamıyor.” dedi.

Karadağ ise, “Allah bir daha Türkiye Cumhuriyeti’ne bayrağını yarıya indirmeyi nasip etmesin.” ifadelerini kullandı.
Karadağ, “Gittiğimiz yerlerde çok büyük yıkımlar vardı. 11 tane ilin, 128 tane ilçenin, yaklaşık bin 800 köyün aynı anda yıkıma uğraması muhakkak oradaki arkadaşlarımızı da sıkıntıya soktu. Deprem olan bölgelerdeki arama-kurtarma ekiplerinin çoğu enkaz altında kaldı zaten. Ama çok kısa bir sürede diğer illerden yardım gitti. Çok cenaze çıkardık ama kendi ekibimizle 8-9 kişiyi de enkaz altından canlı çıkardık. Bu durum bizim yorgunluğumuzu da, sıkıntılarımızı da aldı. İlk 1-2 gün biz kendimizi de sıkmıştık; çünkü neyle karşılaştığımızı bilmiyorduk. Allah bir daha Türkiye Cumhuriyeti’ne bayrağını yarıya indirmeyi nasip etmesin. Çok zor bir koşulda orada yaşayan insanlarımız ama yaralar sarılmaya başlandı. Biz oradayken de yeme-içme konusunda sıkıntılar yaşanmadığını gördük. Elimizden geldiği kadar oradaki çalışmalara destek olduk. İnşallah bir daha böyle şeyler görmeyiz.” şeklinde konuştu.


Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Üstün ve Karadağ’a yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side