27 Nisan 2024
13.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEŞEHİR HAYATINDAN SIKILIP KÖYE YERLEŞTİLER

ŞEHİR HAYATINDAN SIKILIP KÖYE YERLEŞTİLER

-

Uzun yıllar şehirde çalıştıktan sonra emekli olunca Lalapaşa’ya bağlı Büyünlü Köyü’ne yerleşen Orhan-Sevcan Kırım çifti, inşa ettikleri evin bahçesinde çeşit çeşit sebze ve meyve üretiyor. Kırım çifti, Edirne tava ciğerinin yanında ikram edilen acı biberi de Edirne’deki ciğerciler için bahçelerinde yetiştiriyor.


Uzun yıllar Edirne Merkezde çalıştıktan sonra emekli olan Orhan-Sevcan Kırım çifti, doğal ortamda yaşama hayallerini Lalapaşa’ya bağlı Büyünlü köyünde gerçekleştiriyor. Köyün hemen dışındaki arazide inşa ettikleri evin bahçesinde çeşit çeşit sebze ve meyve üreten Kırım çifti, doğal ortamda yaşadıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.


59 yaşındaki Orhan Kırım, “Büyünlü köyü doğumluyum. Çiftçilik, bibercilik yapmaktayım. Buraya geliş hikayem ise daha önce bir kavun işimiz vardı. Kavun olmayınca tesadüfen geldik yani. Geldik eşimle burada yaşamaya. Hem doğal ortamda yaşıyoruz hem de biberleri yetiştiriyoruz. O şekilde hayatımızı geçindiriyoruz. Biber, patlıcan, domates ama ağırlıklı olarak ciğerci biberi ekiyoruz. Tava ciğeri biberi ekiyoruz. Onları aynı zamanda kurutup satıyoruz. Edirne merkezde bizim ticaret işimiz olmadığı için köye gelmeye karar verdik. Burada hem doğal ortam hem de kendi ürünümüzü yetiştirmek için karar verdik ve eşimle birlikte buraya yerleştik. Para kazanıyoruz ama çok uğraş veriyoruz. Emek çok.” şeklinde konuştu.

Sevcan Kırım ise, “Edirne doğumluyum. Emekli olduktan sonra buraya gelmeye karar verdik. Çok memnunum çünkü doğal ortamda yaşıyorum. Zevk alıyorum işimden. Güzel de kazanıyorum. Bence işim çok zevkli tabi zorlukları da var ama bana zevk veriyor. Öncelikle Mart’ta başlıyorum küçük küçük tohumları seraya ekiyorum. Orada yetiştiriyorum. Onları viyollere taşıyorum. 105 tane bir tabakta oluyor. Onlardan da satıyorum. Talep oluyor çünkü. Acı biber gerçekten çok yenilen bir şey onların ihtiyaçlarına karşılık vermek hoşuma gidiyor. Hatta yetemiyoruz bile. O kadar çok isteyen var ki. Talep çok fazla. Bu işi yapmak hiç aklımdan geçmezdi. Biber ekmesini kayınvalidemden öğrendim. Nasıl ekiliyor diye sormuştum ona. Buraya 15 sene önce geliyorduk hafta sonları piknik amaçlı fakat sonra kısmet oldu taşındık biz buraya. Hatta elektriğim yoktu 11 yıl mum ışığında kalıyordum. Çok zorluydu ama elektriğime kavuştum artık 1 yıl oldu. Ondan sonra hayat benim için daha güzel oldu.” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side