27 Temmuz 2024
23.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNETMMOB: MESLEKİ BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

TMMOB: MESLEKİ BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Edirne’de alınabilecek önlemleri ilişkin açıklamalarda bulundu. TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Egemen Kurtdere, TMMOB olarak gerekli tedbirlerin alınması adına yapılacak olan çalışmalarda yer almaya hazır oldukları söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Kahramanmraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, Edirne’de depreme karşı alınacak önlemlerde, üzerlerine düşen sorumluluğu alarak her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazır olduklarını söylediler. TMMOB adına basın açıklamasını okuyan  Edirne İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Egemen Kurtdere, deprem bölgesinde yaraların sarılması adına dayanışma organizasyonu yaptıklarını belirtti. Kurtdere, TMMOB olarak bugüne kadar önlemlerin alınması konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Biz TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak halkımız yararına ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını ve bizim de üzerimize düşen sorumluğu alarak tüm çalışmalara katkı vereceğimizi beyan ederiz. Gerek AFAD gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gerekse diğer STK tarafından ülkemiz ve Edirne’miz açısından yapılacak her türlü çalışmanın içerisinde yer almaya, mesleki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.” dedi.

Kurtdere, “TMMOB kurumsal olarak ilk günden beri deprem bölgesinde yaraların sarılması için dayanışma organizasyonu yapmış, depremden zarar gören yapılar için bilirkişi gönüllüleri bölgeye göndermiştir. TMMOB olarak bugüne kadar gerek teknik gerekse koordinasyon açısından sürekli olarak hazırlıkların yapılması ve önlemlerin alınması açısından basın açıklamaları, paneller, çalıştaylar düzenleyerek deprem gerçeğini ülke gündeminde tutmaya çalıştık. Yaptığımız her etkinlikte mesleki tecrübelerimizi her şeye rağmen aktarmaya, süreçlere dahil olmaya ve halkımız yararına bilgimizi kullanmaya çalıştık. Ne yazık ki bu çağrılarımız yetkililer nezdinde gerekli ilgi ve alakayı görmedi. Neticelerini de ülke olarak gördük ve büyük acılar yaşadık. Bundan sonra daha büyük acılar yaşamamak dileğiyle demek yerine depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu kabul ederek, sorularımızı sorarak ve cevaplarını arayarak bilimsel tutumumuzu sürdürmek istiyoruz.

Depremden önce sosyal devlet anlayışıyla yerinde ve rantsız kentsel dönüşüm ile eski yapılar yerine sağlıklı yapılar yapamaz mıydık? Mevzuat açısından fay hatları üzerinde daha katı kurallarla yapı ruhsatlarını veremez miydik? Tüm bu uygulamaların yanında Mimarlık ve Mühendislik kavramlarının içini boşaltmaya çalışarak, mesleğimizi itibarsızlaştırmaya çalışarak, meslek odalarımızın denetim yetkilerini ellerinden almak yerine odalarımızın bu yetkilerini pekiştirecek yaklaşımlarda bulunamaz mıydık? İnşaat sektörünü rantçı zihniyetin kucağına bırakmamak için gerekli tedbirleri alamaz mıydık?

Bunların cevapları bizim açımızdan bellidir. Biz TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak halkımız yararına ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını ve bizim de üzerimize düşen sorumluğu alarak tüm çalışmalara katkı vereceğimizi beyan ederiz. Gerek AFAD gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gerekse diğer STK tarafından ülkemiz ve Edirne’miz açısından yapılacak her türlü çalışmanın içerisinde yer almaya, mesleki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side