Ana SayfaEDİRNEYAŞAMTÜRKÇÜLÜK GÜNÜ KUTLANDI

Türkçülük Günü Kutlandı

-

Edrine’de 3 Mayıs Dünya Türkçülük günü kutlandı. Saraçlar Caddesi’nin Zindanaltı Mevkii’nde bir araya gelen Orhun Türkçülük Derneği Üyesi bir grup, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüp burada bir açıklama yaptı.
 

3 Mayıs 1945’ten beri çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Türkçülük Günü Edirne’de kutlandı. Orhun Türkçülük Derneği üyesi bir grup Zindanaltı Mevkii’nde bir araya gelip Türkçülüğü ve Turan’ı öven sloganlar atarak Saraçlar Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan dernek üyesi Tolunay Orman, Dünya Türkçülük Günü hakkında,  “yıllarca süren büyük ıstırabımız o gün başlamıştır. Çünkü bunca sıkıntıların arasında bize büyük bir intiham vermek, yürekliyle yüreksizi er meydanında denemek yahşi ile yamanı ayırma fırsatı vermiştir” dedi.

Türkçülüğün 3 Mayıs 1945 ‘e kadar gafil bir çocuk toylu gibi yürüdüğünü dile getiren Tolunay Orman, “3 Mayıs’ta gafletten ayrılmış, maskelerin arkasında iğrenç yüzü görmüş, dost sandığı hainleri ayırt etmiştir. Böyle bir sağlam sonuca varmak için çekilen sorunlar boşa sayılmaz” açıklamasında bulundu. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side