Ana SayfaEDİRNEYERELEDİRNE’NİN UTANÇ RAPORU!

Edirne’nin Utanç Raporu!

-

İstanbul’da bir hastanede 5 ayda 115 çocuğun hamile olduğunun ortaya çıkmasının ardından Kadın Hakları ve Kız Çocuklarını Koruma Komisyonu bu kez Edirne’yi araştırdı. Edirne’de bir yılda 186 hamile çocuk tespit edildi.
 

Bir süre önce İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli bir personelin ihbarıyla ortaya çıkan 5 ayda 115 hamile çocuğun tespit edilmesi skandalının ardından İl Genel Meclisi Kadın Haklarını ve Kız Çocuklarını Koruma Komisyonu Edirne için harekete geçti. Geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi’ne sunulan önergenin ardından araştırmasını tamamlayan komisyon, Edirne’nin utanç raporunu bugünkü toplantıda açıkladı.

Komisyon Başkanı Mehmet Uzun, son günlerde yaşanan küçük yaştaki çocuklara taciz ve tecavüz gibi canice işlenen suçlara ve suçlulara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. Uzun, raporunda Edirne’de bulunan sağlık kuruluşları tarafından 2017 yılında 186 hamile çocuğun tespit edildiğini belirterek, bu çocukların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bildirildiğini, Sosyal Çalışma Görevlileri tarafından inceleme raporları hazırlanarak çocuk mahkemesine intikal ettirildiğini kaydetti. Raporda ayrıca incelemeler sonucunda 31 çocuğa aile mahkemesinden Sağlık Tedbir Kararı, 2 çocuk için ise Danışmanlık Tedbir Kararı çıkartıldığı belirtildi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side