Ana SayfaEDİRNEAK PARTİLİ AKSAL: EDİRNE TURİZMDE YENİ PROJELERLE İVME KAZANACAK

Ak Partili Aksal: Edirne Turizmde Yeni Projelerle İvme Kazanacak

-

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de devam eden restorasyon ve ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla kentin turizmde önemli bir ivme kazanacağını söyledi. Aksal, özellikle Edirne Sarayı, Selimiye Camisi, halk kütüphanesi ve hızlı tren projelerinin kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelerek kentte sürdürülen projeleri değerlendirdi. Edirne Sarayı restorasyonunun tamamlanmasının ardından kentin çehresinin değişeceğini belirten Aksal, Mahmudiye Kışlası’nda kütüphane ve konferans merkezi yapılacağını, Edirne İl Halk Kütüphanesi’nde ise bina çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Selimiye Camisi’nde bugüne kadar yapılan en kapsamlı restorasyonun gerçekleştirildiğini ifade eden Aksal, uzman görüşlerine göre bu çalışmanın yapıyı en az 100 yıl ileriye taşıyacağını belirtti. Edirne’nin sadece Selimiye ile değil, saray restorasyonu ve diğer yatırımlarla da çok daha fazla ziyaretçi ağırlayacağını vurguladı.

Aksal ayrıca Kapıkule-Halkalı Hızlı Tren Hattı’nda çalışmaların sürdüğünü, Demir Kuzey Marmara Projesi’nin ise bu yıl ihaleye çıkarılmasının planlandığını söyledi. Proje tamamlandığında Edirne ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşım süresinin 1 saatin altına düşeceğini kaydeden Aksal, organize sanayi bölgelerinin de istihdama katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side