Ana SayfaEDİRNEBALKAN ŞEHİTLERİ SARAYİÇİ’NDE DUALARLA ANILDI

Balkan Şehitleri Sarayiçi’nde Dualarla Anıldı

-

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi tarafından Sarayiçi’nde Balkan Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi, Balkan Şehitleri anısına, Savaşın yaşandığı bölge olan Sarayiçi’nde bir anma programı düzenledi.

Programda konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdulhamit İriş, 1913 yılında gerçekleşen Balkan Savaşları sırasında Balkan Savaşları sırasında Edirne’nin Mehmet Şükrü Paşa tarafından 155 gün boyunca açlık ve susuzlukla savunulduğunu hatırlatırken, duygu dolu anlar yaşandı.

İriş, Balkan Şehitlerini rahmet ve minnetle andığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

‘’Bu anlamlı günde Balkan Şehitliği’nde yatan, bu toprakları bizlere vatan kılan kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak bu milletin boynunun borcudur. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

İriş konuşmasında ayrıca, Gazze’de yaşananlara da dikkat çekerek, mazlumların yanında durmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Konuşmasının sonunda, programa katılan basın mensupları ve misafirlere de teşekkür eden İriş, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi adına şükranlarını sundu. Emniyet teşkilatına da ayrıca teşekkür ettiğini kaydetti.

Program şehitler için dua okunmasının ardından sona erdi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side