Ana SayfaEDİRNEBaşkan Gencan Anneler Günü’nde Edirnelilerle Buluştu

Başkan Gencan Anneler Günü’nde Edirnelilerle Buluştu

-

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Anneler Günü’nü kent genelinde düzenlenen etkinlikler ve ziyaret programlarıyla Edirnelilerle birlikte geçirdi.

Edirne Belediyesi tarafından Anneler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Konak Edirne’de gerçekleştirilen “Mutfak Önlüğü Boyama Atölyesi”nde anneler ve çocuklar birlikte vakit geçirirken, çocuklar kendi tasarımlarını hazırladı. Etkinlikte annelere çiçek takdim edildi.

Program kapsamında Edirne Barosu Aile, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Edirne Belediyesi iş birliğinde “Annelerin Notaları” isimli söyleşi de gerçekleştirildi. Söyleşide annelik, kadın dayanışması ve toplumsal yaşam üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Anneler Günü programının en anlamlı buluşmalarından biri ise Zübeyde Hanım Parkı’nda yapıldı. Başkan Filiz Gencan, şehit anneleriyle kahvaltıda bir araya gelerek onların duygu ve düşüncelerini dinledi. Gencan, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Başkan Gencan, daha sonra Kadın Emek Pazarı’nı ziyaret ederek üretim yapan kadınlarla buluştu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım da program kapsamında anıldı. Gencan, Zübeyde Hanım’ın büstüne çiçek bıraktıktan sonra Atatürk Anıtı’na geçti.

Programın devamında Talatpaşa Mahallesi’nde vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen Başkan Gencan, Şehit Ali İhsan Deveci’nin ailesini de ziyaret ederek şehit annesinin Anneler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de kentin farklı noktalarında şehit ailelerini, huzurevi sakinlerini ve mahallelerdeki anneleri ziyaret ederek Başkan Gencan’ın selamlarını iletti.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side