Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, restorasyonu tamamlanarak yeniden ziyarete açılan Makedon Kulesi’ni ziyaret etti. Gencan, tarihi yapının Edirne’nin kültürel mirasının korunması açısından önemli bir değer olduğunu vurguladı.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Makedon Kulesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Başkan Gencan’a tarihi yapının geçmişi ve restorasyon süreci hakkında bilgi verdi.
Başkan Gencan, Roma ve Bizans dönemlerinden günümüze ulaşan Makedon Kulesi’nin yeniden kent yaşamına kazandırılmasının, Edirne’nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Restorasyon sürecinde emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği ve katkı sunan tüm kurumlara teşekkür eden Gencan, vatandaşları tarihi yapıyı ziyaret etmeye davet etti.















