İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü kutlamaları Edirne’de coşkuyla devam ediyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, fethe giden kutlu yürüyüşün başladığı şehirde tüm vatandaşları yarın Selimiye Meydanı’nda düzenlenecek büyük buluşmaya davet etti. Sezer, binlerce drone ile gökyüzünde fetih ruhunun canlandırılacağını belirterek, “Bu gurur hepimizin” dedi.
İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de düzenlenen etkinlikler devam ediyor.
Fetih hazırlıklarının yapıldığı, tarihi yürüyüşün başladığı şehir olan Edirne’de, kutlamalar Selimiye Meydanı’nda vatandaşların katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Edirne Valisi Yunus Sezer, etkinlikler kapsamında yaptığı açıklamada, İstanbul’un fethine giden yolun Edirne’den başladığını vurguladı. Vali Sezer, 573 yıl önceki kutlu yürüyüşün, fethin başladığı topraklarda yeniden hatırlatıldığını belirterek, bu manevi atmosferin tüm Edirnelilerle birlikte yaşanmasını istediklerini söyledi.
Yarın gerçekleştirilecek programlara da dikkat çeken Sezer, kutlamaların geniş katılımlı fetih yürüyüşü ve binlerce drone ile yapılacak görsel şölenle devam edeceğini ifade etti. Edirne semalarında fetih ruhunun canlandırılacağını belirten Sezer, hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.
Vali Yunus Sezer, tüm Edirne halkını etkinliklere davet ederek, “Bu gurur hepimizin. Edirne’nin her bir ferdini bu coşkuya ortak olmaya, yarınki büyük buluşmada yerini almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kutlamalar, cumartesi günü saat 19.30’da Selimiye Meydanı’nda başlayacak.













