26 Nisan 2024
11 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGAYTANCIOĞLU: ÇİFTÇİLERİN İZİN KAĞIDI PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ

GAYTANCIOĞLU: ÇİFTÇİLERİN İZİN KAĞIDI PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ

-

Sınır köylerindeki çiftçilerin tarlalarına gidebilmek için izin kağıdı göstermek zorunda olduklarını belirten CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, izin kağıdı çıkma süresi ve uygulama aşamalarında çeşitli sorunlar yaşandığını ifade ederek, bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Sarıcaali köyündeki vatandaşları ziyaret etti. Köydeki çiftçilerle de görüşmeler yapan Gaytancıoğlu, Yunanistan sınırında bulunan köyde birçok çiftçinin sınır hattında tarlasının bulunduğunu ve çiftçilerin bu konuda çeşitli sorunlar yaşadıklarını ifade etti. İzin kağıdı çıkma süresi ve uygulama aşamalarında sorunlar yaşandığını söyleyen Gaytancıoğlu, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sarıcaali köyü, Yunanistan’a sınır olan bir köyümüz. Sette bizim askerimiz var. O askerlerimizden sonra 8 bin dekarlık alanda, birçok çiftçinin tarlası var. Burada yaşayan çiftçiler, tarlalarına gidebilmek için izin kağıdı gösteriyorlar. Bu sorun mutlaka çözülmeli. Sınırdaki bütün köylerimizde Uzunköprü’de, İpsala’da, Meriç’te, Edirne’de bu sorun var. Madem bu iş izne tabi; o zaman 5 ayda değil, 5 günde bitsin bu iş.” dedi.

İzin belgesinin 5 ay gibi sürede çıktığını ifade eden çiftçi İzzet Kenar, işçileri tarlaya götüremediklerini, kendilerinin de tarlaya giderken çeşitli sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Çiftçi İzzet Kenar, “Benim izin belgem var geçiyorum ama başka köylerden işçi getiriyoruz. İşçilerde izin belgesi yok. ‘Kimliklerini bırakalım’ diyoruz. Salmıyorlar. İşçilerimizi getiremiyoruz. Yarın çeltiklerimiz biçilecek, biçerdöverlerimizi salmıyorlar. Balya almaya gelen tırlarımızı salmıyorlar. Geçemiyoruz. İzin belgesi almak için 5 ay koşturuyoruz. Pasaportu 2 günde çıkartabiliyorsun. İzin belgesini 5 ay tutuyor. ‘Yarın öbür gün gel’ diyorlar’ biz tarlamıza giremiyoruz. Yapacağımız bütün işçilikler geç kalıyor. Sonra izin belgemiz olsa da çeltiklerimize sabah erken saatlerde ilaç atılması gerekiyor. Bana, ‘Bekle güneş doğsun, aydınlık olsun’ diyor. İzin belgem olduğu halde askeri aracın olduğu yerde demir tekerlekli traktörümle bekliyorum. Aydınlık bastıktan sonra salıyor beni. 2 buçuk saat zaman kaybı. 2 buçuk saatte ben 100 dekar ilaç atıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side