20 Nisan 2024
11.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMGÜRKAN, FİNANS KURULUŞLARINDAN BAKIŞ AÇILARINI GENİŞLETMELERİNİ İSTEDİ

GÜRKAN, FİNANS KURULUŞLARINDAN BAKIŞ AÇILARINI GENİŞLETMELERİNİ İSTEDİ

-

Kadıköy Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentler Birliği, küresel ve ulusal aktörleri Kadıköy Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde bir araya getirdi. Ulusal ve uluslararası finans kuruluşlarıyla ‘Yeşil Şehir Finansmanı’ konulu oturumda bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, büyükşehir olmayan belediyelerin finans konusunda yaşadığı zorlukları anlatarak, finans kuruluşlarından bakış açılarını genişletmelerini istedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı ve Sürdürülebilir Kentler Birliği, küresel ve ulusal aktörleri Kadıköy Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde bir araya getirdi. Yeşil şehir yatırım finansmanı, iklim krizi ile mücadelede uluslararası girişimler, döngüsel yaşam konularının belediyelere sunduğu fırsatların ele alındığı zirve, ‘Yeşil Şehir Finansmanı’ konulu oturum ile başladı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, panelde yaptığı konuşmada büyükşehir olmayan belediyelerin yaşadığı finansal zorluklara dikkat çekti.
Belediyeler için finansın çok önemli olduğunu belirten Gürkan, “Finans bizlerin, halkın verdiği görevlerle yönettiğimiz kentlerin ve yönettiğimiz insanları daha sağlıklı daha konforlu bir yaşama ulaştırabilmek için olmazsa olmaz enstrümanlar. Ama uluslararası finans kuruluşlarının odağında Türkiye’deki sadece büyükşehirler var. Öncelikle uluslararası finans kuruluşlarının, bakış açılarını, vizyonlarını, parametrelerini değiştirmesi gerekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1400 belediye var ama bunların sadece 30 tanesi büyükşehir belediyesi. Bunun dışında 1370 belediye daha var. Oysa yasal mevzuatlar düzenlenebilse bu belediyeler de finans kuruluşlarının radarlarına girmeli. Böylelikle biz de finansın insan yaşamını daha konforlu hale getirmek için bir enstrüman olmasını kullanabiliriz. Diğer taraftan bizim ülkemizde finans iktidar olmayan, iktidara üye olmayan partiler üzerinde de bir baskı aracı olarak da kullanıyor. Biz uluslararası finans kuruluşları ile bu baskı aracının arkasından ya da yanından dolanma imkanını da yakalayabiliriz. Bu anlamda da ben diğer finans kuruluşlarını da bakış açılarını genişletmelerini ve daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side