20 Nisan 2024
11 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMUKRAYNALI ATLETLER ‘SAVAŞA HAYIR’ TEMASIYLA KOŞACAK

UKRAYNALI ATLETLER ‘SAVAŞA HAYIR’ TEMASIYLA KOŞACAK

-

Edirne’de bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Maratonuna Ukraynalı atletler de katılacak. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, 2022 Edirne yıl nedeniyle maratona 1022 atletin katılacağını, Ukraynalı atletlerin ise ‘Savaşa Hayır’ temasıyla koşacağını açıkladı.

Edirne’de bu yıl 8 Mayıs 2022 tarihinde 7’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Maratonu için geri sayım başladı. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, Selimiye Meydanı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl maratona yerli yabancı atletlerin yanı sıra Ukraynalı atletlerin de katılacağını açıkladı.

Akdağ, “Dünyadaki birçok spor etkinliğinde Ukraynalı sporcular, seslerini duyurmak adına bulundukları her platformu farkındalığa dönüştürüyorlar. Bu etkinliklerde ‘Savaşa hayır’ diyerek farkındalık oluşturmak istiyorlar. Geçen hafta bizimle iletişime geçen sporcular oldu. Türkiye’de bulunan Ukraynalı atletler, göç nedeniyle gelen özellikle kadın atletler organizasyonda ‘savaş olmasın’ demek için koşacaklarını belirttiler. Katılımın daha farklı olacağını düşünüyoruz. Bu yılın 2022 Edirne yıllı olması nedeniyle 1022 atletle koşmayı planlıyoruz” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side