Ana SayfaEDİRNELALAPAŞA’DA 2 YILLIK HİZMETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Lalapaşa’da 2 Yıllık Hizmetler Değerlendirildi

-

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, düzenlediği basın açıklamasında görevde geçen 2 yılı değerlendirdi. Belediyenin gelir-gider tablosundan yapılan hizmetlere, devam eden çalışmalardan yeni projelere kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulunan Geldi, “Göreve gelirken hizmet için geldik” dedi.

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, seçildiği günden bu yana ilçede hayata geçirilen çalışmaları ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri basın toplantısıyla değerlendirdi.

Belediyenin mali yapısına ilişkin bilgi veren Geldi, İller Bankası’ndan gelen payda kesintiler sonrası belediyenin eline 12 milyon 450 bin lira kaldığını belirterek şu sözlerde bulundu:”  İller Bankası’nı biliyorsunuz, belediyeler gelirlerini İller Bankası’ndan nüfus oranında payla alıyorlar. Nisan 2025 – Mart 2026 tarihleri arasında İller Bankası’ndan hak edişimiz ilçemize 20 milyon 278 bin. İller Bankası’ndan kesintilerimiz var biliyorsunuz; kanuni kesintilerimiz ve kredi gibi ödemelerimiz oluyor. Bunlar da 7 milyon 828 bin kesintimiz vardır. Elimize geçen net rakam 12 milyon 450 bin lira.

​Biliyorsunuz ki belediye personel çalıştırıyor, istihdam ediyor, hizmetini bu şekilde yapıyor. Personel giderimiz 11 milyon 300 bin lira. Bunu çıktıktan sonra 1 milyon kadar bir paramız kalıyor. Tabii Lalapaşa Belediyesi küçük ölçekli bir belediye olduğu için ekstra çok fazla bir geliri yok. Tek gelirimiz su ve kira gelirlerimiz var. Aylık ortalama su tahsilatımız da 200 bin civarında. Kiraları topladığımızda ve İller Bankası’ndan ilçemize kesintilerin haricinde kalan rakamı da topladığımızda 3,5-4 milyon kadar bir bütçe kalıyor. Her ay ortalama elektrik, su, akaryakıt gibi giderlerimiz 400-500 bin lira oluyor. Dolayısıyla gelen para, topladığımız su tahsilatları ancak bunu karşılıyor.

Göreve gelirken hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Geldi, şu ifadelerde bulundu: “Zor bir dönemde göreve geldik. Tabii vatandaşlarımız bizden hizmet bekliyor, mazeret beklemiyor. Biz de göreve gelirken hizmet etmek için geldiğimiz için de bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yıl içerisinde ne yaptık? Binamızın bakım onarımından, internet bağlantılarından tutun da kamera güvenlik önlemine kadar bütün detaylı baktık. Biliyorsunuz ki iklim krizi var, çevre dostu önemli. Çevre dostu akülü araçla araç filomuza kazandırdık.

​İlçemizde üç şehitler anıtımız vardı. Sayın Valimiz biliyorsunuz ki aynı zamanda fahri hemşerimiz; daha önceki dönemde Lalapaşa’da kaymakamlık yaptı. Sağ olsun hem ilçemize ve köylerine de ciddi desteklerde bulunuyor. Meclis kararıyla Sayın Valimize fahri hemşerilik beratı verdik. Kendisi Üç Şehitler Anıtı’nın yenilenmesi talimatını verdi, anıtı yeniledik, halkımızın kullanımına, hizmetine açtık.”

Türkiye Belediyeler Birliği ile ilgili şu sözleri kaydetti: “Türkiye Belediyeler Birliği bütün belediyelere destek oluyor biliyorsunuz. Bize de ilçemize de minibüs talebimiz vardı, sizin de az önce ulaşımda sağladığınız minibüs vardır. Bu minibüsü Türkiye Belediyeler Birliği’nden temin aldık, hibe aldık. Aynı zamanda çöp konteyner ihtiyacımız vardı, çöp konteyner ihtiyacını karşıladık. 5400 metrekare kilitli parke taş desteğinde bulundu. Bunların hepsi de Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geldi.

​Cumhuriyet Parkı’nı bu sürede hizmete açtık. Yarıyıl tatili oldu, ilçemizde çocuklarımız canları sıkılmasın dedik; buradan Uzunköprü Belediye Başkanımız Ediz Martin’e de teşekkür ediyorum, ekiplerini gönderdi, yarıyılda çocuklarımıza bir eğlence yaptık.”

Lalapaşa’da doğumdan ölüme kadar tüm vatandaşların yanında olmayı hedeflediklerini vurgulayan Geldi, şu ifadelerde bulundu: “İlçemizde doğan her bebeğin yanında olmaya çalışıyoruz. Bebeklik ziyaretlerimiz oluyor, bazen sizler de teşekkür ederim bunu paylaşıyorsunuz haber olarak. İstiyoruz ki doğumdan ölüme kadar ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Bunları devam ediyoruz. Askere giden mehmetçiklerimize, kardeşlerimize de vatani görevine giden asker çantasıyla onlara da destek oluyoruz, yolculuklarına yardımcı oluyoruz. Buradaki cemiyetlerin de düzenlemelerini yapıyoruz. Yaşlılar Haftası’nda ilçemizde yaş almış değerli büyüklerimizi ziyaret ediyoruz.”

İlçede sosyal belediyecilik anlayışıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Kakava, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Şalvar Gecesi gibi etkinliklerin düzenlendiğini belirten Geldi, program hakkında şu sözleri kaydetti: “Kakava, 30 Ağustos, Şalvar Gecesi gibi kültürel etkinliklerimiz var. Biz demiştik ki milli bayramlarımızı coşkuyla kutlayacağız; bu sözümüzün de arkasındayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hem ilçemizde ihtiyaç sahibi çocukların sünnetiyle de dahil ediyoruz, bu şekilde etkinlik düzenliyoruz. Kakava’yı 5 Mayıs’ta yapıyoruz biliyorsunuz. Bu sene de Kakava şenlikleri afişi hazır. Buradan tüm hemşerilerime, Trakya’daki tüm hemşerilerime, özellikle Kakava Festivali’ne bekliyoruz. İşte Göksel Demlendirici, İzmirli Elmas ve Deniz konseri, halk oyunları gösterileriyle devam edecek program. Saat 19.00’da belediye binasından başlayacak kortej yürüyüşü, arkasından ateş yakımı, program sona erecek.”

Geldi, ilçede yapılan hizmetlerler ilgili şu ifadelerde bulundu: ” Biliyorsunuz ki hizmetlerin sağlıklı yürümesi için personel eğitimi önemli. Dönem dönem personellerimize eğitim veriyoruz. İtfaiye personellerimizi teknik olarak eğitime aldık. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan bir proje yazdık, projemiz kabul oldu; personelimizi hizmet içi eğitime aldık. İlçemizde minibüs duraklarını yeniledik, yeni, bunları kullanımına açtık, eksiklerini tamamladık. Ayrıca az önce bahsettiğin gibi, “Türkiye Belediyeler Birliği’nden aracımız boş durmasın” dedik. Cenazelerde, düğünlerde, mevlitlerde sürekli kullanımında halkımızın. Aynı zamanda Perşembe günü de ilçemizde halk pazarı var. Halk pazarında da gün boyu saat başı ring atıyor. Vatandaşlarımızı evinden alıp pazara, pazardan alışverişini yapıp tekrar evine bırakıyor. Aynı zamanda her sabah öğrencilerimiz için de bu ringimiz devam ediyor. Okula gelen çocuklarımızı evlerinden alıyoruz, yağmurda, çamurda, karda, kışta yürümesinler istiyoruz. Ramazan ayı biliyorsunuz birlik, bereket ve paylaşma ayı. Ramazan ayında sokak iftarımızı düzenledik, istedik ki bütün ilçemizde dostlarımızla aynı sofrada buluşalım. Gerçekten de çok güzel, görkemli bir Ramazan hem iftar hem de şükür duasını yaptık. Aynı zamanda gıda kolileriyle bütün sofralara ulaşmak istedik, istiyoruz ki her sofrada biz olalım. Araçla aynı zamanda Çanakkale Kültür Gezisi yaptık. Çarşamba günü de son turumuz gidecek, son kafile gidecek. Her hafta Çarşamba, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ilçemizdeki tüm vatandaşlarımıza Çanakkale’ye gezi düzenledik. Oradaki, istedik ki Çanakkale Savaşı’nın yerlerini görsünler, oradaki milli duyguları hissetsinler. Bu devam edecek.”

Önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında da bilgi veren Geldi, belediyenin SGK borçlarının ödenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke taş çalışmasına başlanacağını kaydeden Geldi, ilçe meydanında bulunan alanda Halk Kafe projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

Halk Kafe’nin Kurban Bayramı’na yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Geldi, projenin Halk Ekmek ve Halk Pastanesi bölümlerini de içeren kompleks bir yapı olarak planlandığını ifade etti. Ayrıca kaldırım yenileme çalışmaları için yaklaşık 2 milyon liralık destek sağlandığını aktardı.

Geldi, Hacıdanişment yolu hakkında şu sözleri kaydetti: “. Hacıdanışment yolu var biliyorsunuz Vaysal’a giden Hacıdanışment köy bağlantı yolu. Mezarlık bölümü çok sıkıntılıydı, uzun yıllardan beri orada bir lokasyonda bir bozuk yol vardı. Biz onu alt dolguyu komple temizledik, 1 metre kadar aşağı indik, mekanik malzemeyle doldurduk. Önümüzdeki hafta da bayramdan sonra muhtemelen olur ya da bayrama kadar yetişir, beton ve altını çesan demirle yolu sağlam bir vaziyete getireceğiz, halkımızın kullanımına açacağız.”

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side