Edirne, vakıf medeniyetinin mimari zarafetini yansıtan eserleriyle dikkat çekiyor. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Selimiye Camisi başta olmak üzere kentteki vakıf eserlerinin açık hava müzesi niteliği taşıdığını söyledi.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Vakıflar Haftası’nın bu yıl “Mimari ve Zarafette Vakıf Medeniyeti” temasıyla kutlandığını belirtti.
Vakıf medeniyetinin yalnızca taş ve tuğladan oluşan yapılardan ibaret olmadığını ifade eden Saraç, vakıf anlayışının yardımlaşma, dayanışma ve iyilik üzerine kurulu olduğunu söyledi.
Edirne’nin Selimiye Camisi başta olmak üzere Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, hanları, hamamları ve tarihi yapılarıyla vakıf kültürünün en güçlü hissedildiği şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Saraç, “Bu zarafetin en güzel örnekleri bizim şehrimiz Edirne’de. Başta Selimiye Camisi olmak üzere bu zarafete uygun çok fazla yapımız mevcut.” dedi.
Saraç, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının yanı sıra sosyal yardım faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü belirtti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda yardımı yapıldığını, öksüz, yetim ve ihtiyaç sahiplerine maaş desteği sağlandığını, Kur’an kursu öğrencileri ile öğrencilere de destek verildiğini aktardı.
Ramazan ayında Edirne ve Kırklareli’nde iftar programları düzenlendiğini hatırlatan Saraç, bayram dönemlerinde ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik giyim yardımları yapıldığını, bu yıl da sosyal yardımlaşma vakıflarından destek alan çocuklar için sünnet merasimleri gerçekleştirileceğini kaydetti.













