Edirne’nin fethinin yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 656 yıl önce Osmanlı Sultanı 1. Murat tarafından fethi olan kentteki ilk etkinlik Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış Edirne’nin fethinin 656. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün anıta çelenk sundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Durmuz Bozkurt yaptı. Yüzbaşı Bozkurt, Edirne'nin şarkın demir kilidinin ele geçirilerek Balkanlar'da fetih hareketlerinin başladığını anlattı.
Ardından Vali Özdemir, Belediye Başkanı Gürkan ve protokol üyeleri Fatih Sultan Mehmet Heykeli ve Şahi Topları Sergi alanında Edirne Valiliği Mehteran Takımının gösterisini izledi.













