Ana SayfaEDİRNEYAŞAMARMAĞANINIZ HAYAT OLSUN

Armağanınız Hayat Olsun

-

Yaklaşık 1 yıldır dünya standartlarındaki yeni yerlerinde hizmet veren Kızılay Kan Bağış Merkezi, şehrin tamamının kan ihtiyacını karşılamak adına Edirnelileri bekliyor.
 

Yaklaşık 1 yıl önce dünya standartlarındaki yeni yerlerine taşınan Edirne Kızılay Kan Bağış Merkezi, daha fazla vatandaşa ulaşmak ve şehrin tamamının kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışçısı gönüllüleri arıyor. Türk Kızılayı olarak amaçlarının 2005 yılından bu yana kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılarla ve en güvenli yolla karşılamak olduğuna dikkat çeken Dr. Ateş, Türkiye’nin 2016’da yaklaşık 2 milyon 500 bin ünite kan kullandığını söyledi.

Ülkenin kan ihtiyacının tamamını Türk Kızılayı olarak karşılamayı hedeflediklerini dile getiren Ateş; “2016 yılında yaklaşık 2 milyon 500 bin ünite kan kullandı Türkiye. Türk Kızılayı olarak da buna katkımız çok büyüktü. Şimdi istiyoruz ki bu ihtiyacın tamamını gönülllülükle ve Türk Kızılayı olarak biz karşılayalım. Bunun için de Edirne Kan Bağış Merkezi olarak 2016 hedefimiz olan 14 bin üniteyi 17 bin 200’le yani yüzde 25’lik bir artışla kapattık” dedi.

Edirne’de de yaklaşık 1 yıldan bu yana yeni merkezlerinde dünya standartlarında hizmet verdiklerine vurgu yapan Ateş şöyle devam etti;

“Yaklaşık 1 yıldan fazla süredir yeni yerimizde Kipa’nın karşısındaki Kan Bağış Merkezi’ndeyiz. Edirne halkına buradan sesleniyoruz; tamamen dünya standartlarında çok kaliteli bir kan bağış merkezimiz var. Lütfen gelin ve hayat kurtarmak için ihtiyacı olan insanlara kan bağışında bulunun. İstediğimi tek bir şey var. Lütfen bu yatakları doldurun. Unutmayın ki, bağışladığınız kanlarla kurtardığınız hayatlar var. Armağanınız hayat olsun. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır.

Edirne’nin kan bağış ihtiyacının tamamını biz karşılamak istiyoruz. Bu nedenle Mart 2016 yılındanberi T.Ü.’nin kan ihtiyacını biz karşılamaya çalışıyoruz. Ama halkımız bizim elimizi ne kadar çok tutarsa, ne kadar çok yardım ederse biz de onlara o kadar daha da fazla yardım edebiliriz.

Bu arada yapmış olduğumuz işlerden bir tanesi de Aferez işlemi. Aferez halk arasında beyaz kan denilen yani kanın pıhtılaşma faktörü olan trombosit hücrelerini özel bir cihaz yardımıyla aldığımız bir kan bağış şekli. 1 yıldır Aferez bağışı da kabul ediyoruz. Duyarlı olan Edirne halkı aferez bağışına da çok ilgi gösterdi. Aferez bağışı oldukça çok önemli çünkü lösemi, lenfoma gibi hastalıklarda özellikle aferez ihtiyacı daha da çok artıyor.”

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side