Yapımına 2015 yılınını Ağustos Ayı’nda başlanan ‘Kanal Edirne’ de sona gelindi.
Edirne’nin kâbusu haline gelen taşkınları önlemek için geliştirilen tahliye ve drenaj kanalı projesinin bu yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
Yapılan çalışmaların tek bir hedefi var; o da taşkınlarda kent merkezi ile trafik akışının durduğu karaağaç Mahallesi’nde yaşayan 5 bin vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlamak. 2015 yılında meydana gelen taşkınlarda karaağaç mahallesi ile kent merkezi arasındaki ulaşım kesilmiş, bölge halkına ancak helikopterler aracılığıyla ulaşılmıştı. ‘Kanal Edirne’ ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak.
Özellikle kış mevsiminde taşkın seviyesine ulaşan ve yatağından çıkan Meriç nehri yapılacak tahliye kanalı ile bypas edilecek.
Taşkınların önüne geçecek tahliye kanalının taban genişliği 50 metre, derinliği ise 4,5 metre olacak.
Tahliye kanalı tamamlandığından yaklaşık 1000 metreküp bölü saniyelik taşkın suyu taşınabilecek.
Kanal tamamlandığında taşkınları sona erdireceği gibi her yıl sel suları altında kalan tarım arazileri ve yerleşim yerlerindeki maddi zararların da önüne geçecek. Böylece Trakya Bölgesi’nin en verimli toprakları ve ülke ekonomisi kayıp yaşamayacak.













