Ana SayfaEDİRNEYAŞAMHAFTA KAPSAMINDA SON BASIN TOPLANTISI

Hafta Kapsamında Son Basın Toplantısı

-

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenledikleri toplantıların sonuncusunu, ‘hekimlerin çalışırken ve emeklilikte insanca ücret alabilmesi’ ve ‘görevden uzaklaştırılan hekimler’ konusuna ayırdı.
 

 Edirne Tabip Odası lokalinde gerçekleştirilen toplantıda 14 Mart Tıp Haftası kapsamında, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) hükümetten talep ettiği 4 ana başlıktan ikisi daha masaya yatırıldı. Oda Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun konuştuğu toplantıda 'hekimlerin çalışırken ve emeklilikte insanca ücret alabilmesi' ve Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan hekimlerin göreve iadesi' konularına dikkat çekildi.

Tıp Haftası'nı çeşitli etkinliklerle geçirdiklerini söyleyen ve TTB olarak hükümetten talep ettikleri konu başlıklarından son ikisini paylaşan Tanrıkulu, emeklilikte ve çalışırken insanca yaşayabilecekleri ücret istediklerini söyledi.

Oda Başkanı Tanrıkulu ayrıca Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) birlikte açığa alınan hekimlerin 2761 kişiyi bulduğunu belirtti. Söz konusu süreçte açığa alınan hekimlerin yargılanıp, suçlu ve suçsuzun ayrılması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side