Ana SayfaEDİRNEYAŞAMİSTANBUL'UN YILBAŞI HİNDİLERİ TEKİRDAĞ'DAN

İstanbul’un Yılbaşı Hindileri Tekirdağ’dan

-

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yetişen hindiler, yılbaşı öncesinde İstanbul’a gönderiliyor.
 

Hayrabolu ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin (60), hindi yetiştiriciliğinin meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır hindi yetiştirdiğini belirten Çetin, çeltik, mısır tarlalarında otlatarak yılbaşına hazırladığını söyledi.

Çetin, “Bu sene de yılbaşında satmak üzere nisan ayında yaklaşık 5 bin hindi aldım yavru olarak. İlk önce kümeste baktım, sonra da hindileri hasadı bitmiş çeltik, mısır tarlalarında otlatarak yılbaşına hazırladım.” dedi.

Hindilerin yaklaşık 8 ay gibi bir sürede gelişimlerini sağladıklarını aktaran Çetin, hindilerin ağırlığı 10-12 kilo arasında değiştiğini söyledi.

Çetin, “Hindilerime aşı yaptırdım, veteriner hekime gösterdim. Ortalama bir hindinin ağırlığı 10-12 kilo arasında. Fiyatları da 100 ile 130 lira arasında. Bugüne kadar hiçbir yıl elimde hindi kalmadı, hepsini sattım çok şükür” diye konuştu.

Hindilere en fazla İstanbul'dan talep geldiğine dikkati çeken Çetin, yetiştirdiği 5 bin hindiden 4 binini sattığını sözlerine ekledi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side