Edirne’nin Havsa ilçesinde 60 yıldır su şebekesine basınç sağlayan emektar su deposu, yıkımı yapılarak ilçeye veda etti. Havsa Belediye Başkanı Avukat Aydın Balkan, bir süredir işlevsiz halde olan su deposunun yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Edirne’nin Havsa ilçesinde 60 yıldır hizmet veren su deposunun ekipler tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve bir bölgeye adını veren su deposu, bir süre önce yeni tip motor sistemlerinin devreye girmesi ile işlevsiz hale getirilmişti.
Belediye Başkanı Aydın Balkan, Su deposunun yıkım anını sosyal medya hesabından paylaşarak, “İlçemize yaklaşık 60 sene hizmet etmiş ve ilçenin şebekesine su basıncı sağlamış emektar su depomuza bugün veda ettik” notunu düştü.
Başkan Balkan, su deposunun yıkımı öncesinde yaptığı açıklamada sağlıksız hale gelen eski su deposunu devreden çıkarıp yeni su motorlarının devreye alındığını söyledi.
Balkan, “Bugün ilçemiz için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde bir bölgeye adını veren su deposunu yıkacağız. Geçtiğimiz aylarda yeni tip motor sistemlerini devreye almıştık ve su deposunu işlevsiz hale getirmiştik. Eskiyen, son derece sağlıksız hale gelen hijyen sorunları olan su deposunu devreden çıkarıp yeni su motorlarını devreye almıştık. Bundan sonra gördük ki su boruları da eskimiş ve ilçeye hizmet edemeyecek durumda, bundan sonra da yeni paslanmaz çelik boruları devreye aldık. Eski boruları emekliye ayırdık her adımda yeni bir eksiğimizle karşılaşıyoruz. Bu kez de iki adet bulunan su havuzundan aldığımız suları sisteme veriyorduk, şimdi de bu havuzların yenileme çalışmalarına başladık. Şu anda bir havuz boş, bundan kaynaklı ufak tefek sorunlar yaşanabiliyor. Bu çalışma da 2-3 ay sürecek. Bu havuzları da yaptıktan sonra 50-100 sene ilçenin böyle bir problemi olmayacak. Sağlıklı hijyenik bir su deposu alanına kavuşmuş olacağız. 1960’lı yıllarda su deposu yapılmıştı. Uzun süredir maalesef bakımı yapılamamıştı. Biz de bugün itibariyle su deposunun yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi.
Daha sonra ekipler tarafından 60 yıllık su deposunun yıkımı gerçekleştirildi.














