Ana SayfaEDİRNEYERELCAMİLER CEMAATLE İBADETE AÇILDI

Camiler Cemaatle İbadete Açıldı

-

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında normalleşme sürecine girilmesiyle camiler de cemaatle ibadete açıldı. Edirne’de Selimiye Camii’ndeki öğle namazında vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uyarak maske ile namaz kıldı.
 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir cemaatle ibadete kapalı olan camiler, bugünden itibaren cemaatle ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  “Camilerimizi Cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Bugün sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıklamasının ardından, Edirne’de Selimiye Camii’nde öğle namazı cemaatle birlikte kılındı.

Selimiye Camisi'ne gelen vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak, maskeyle namaz kıldı.

Edirne İl Müftü Vekili Hüseyin Okuş televizyonumuza yaptığı açıklamada bugün itibariyle bütün camilerde beş vakit namazın cemaatle kılınabileceğini söyledi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side