Ana SayfaEDİRNEYEREL“CAYDIRMAK İÇİN DEĞİL PARA ALMAK İÇİN CEZA YAZIYORSUNUZ”

“caydırmak İçin Değil Para Almak İçin Ceza Yazıyorsunuz”

-

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada kesilen trafik cezalarını gündeme getirdi. Doç. Dr. Gaytancıoğlu, AK Parti iktidarına “Caydırmak için değil para almak için ceza yazıyorsunuz.” diye seslendi.
 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada kesilen trafik cezalarını gündeme getirdi.

Gaytancıoğlu, kesilen trafik cezalarının caydırıcı olmadığını ve yeni bir vergi türüne dönüştüğünü savundu.

Gaytancıoğlu, ”Trafik cezaları AKP döneminde cezadan çok yeni bir vergiye dönüştü. Seçim bölgem Edirne’de vatandaşlar adeta isyan halinde. Cezaların bir caydırıcılığı olur. Amaç vatandaşın bu davranışları bir daha yapmamasıdır. Siz caydırmak için değil para almak için ceza yazıyorsunuz. Vatandaşın trafik kurallarını uyması için bir eğitim çalışmanız olsaydı bu cezaları da eğitim için kullanırdınız. AKP, keşke vatandaş kuralı çiğnese de ceza yazsam diye pusuda bekler durumda. Devlet vatandaşını eğitir ona pusu kurmaz. Siz trafik cezalarını vatandaşa karşı yeni bir vergi türü olarak kullanıyorsunuz. Beceriksizliğinizden bütçe açığı büyüdükçe vatandaşın sırtına yükleniyorsunuz. Önümüz bayram. Vatandaşlarımız ziyarete gidecek. Vatandaşın bayramını üst üste yazacağınız cezalarla haram etmeyin. Gerekenlere elbette ceza yazın ama aslolan eğitimdir.”

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side