Edirne’de bir işletme köpek, keçi, tavuk gibi hayvanlarla birlikte kahvaltı yapma imkanı sunuyor. İsteyen vatandaşlar, evinde beslediği hayvanını yanında getirip köy kahvaltısı yapabilecek.
Bosnaköy yolu üzerinde bulunan ve köy kahvaltısı sunan bir işletme, vatandaşlara tavuk, köpek, keçi gibi hayvanlarla kahvaltı yapma imkanı sunuyor. İşletmeye gelen vatandaşlar, kahvaltı yaptıktan sonra bahçede bulunan köpek, tavuk ve keçi ile vakit geçirebilecek.
22 Dost Eli Derneği üyesi Özgür Bahçeci, Edirne’de hayvan severler için böyle bir mekana ihtiyaç olduğunu belirterek, uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
Bahçeci, “biz hayvanseverler için özellikle böyle bir mekana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kedinizle köpeğinizle keçinizle horozunuzla tavuğunuzla gelinebilecek bir yer. 22 Dost eli derneği, ekolojiye çevreye ve hayvana çok duyarlı olduğu için ben de o derneğin üyesi olduğum için burasını tercih ettim. Hayvanınızı alıp hem köy kahvaltısı hem de onlarla birlikte güzel vakit geçiriyorsunuz. Çevreye hayvana ve doğaya duyarlılığından dolayı da işletme sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.
İşletme Müdürü Mert Bilgin, isteyen vatandaşların evinde beslediği hayvanlarını yanlarında getirebileceğini kaydetti.
Bilgin, “hayvanınızı alıp işletmemize gelebilirsiniz. Edirne’de daha önce böyle bir yer olmadığı için bu uygulama insanları mutlu ediyor” dedi.
22 Dost Eli Derneği Başkanı Mehmet Esvet Kütük ise sunulan hizmetten hayvan severler olarak memnun olduklarını kaydetti.
Kütük, “daha önce hayvanlarım olmadan gelmiştim, burada keçi ve köpekleri sevdim. Hayvanlarımızla gelebileceğimizi öğrendik. Daha sonra köpeklerimizi alarak geldik. Hayvan severler olarak güvenle köpeklerimizi kedilerimizi getirebileceğimiz yer olduğu için memnunuz. Edirne’de bu anlamda çok mekan yok. Hayvanlarımızla bir yere gitmek bizin için sıkıntıydı. Buna çözüm olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bu arada kahvaltı için gelenleri güzel sürprizler bekliyor. İşletmede bulunan keçi, misafirlerin kahvaltısına ortak oluyor.














